Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hazard és Kagawa is?!
A nagy kérdés, hogy a nagy pletykák közepette kik lehetnek a Manchester Unitedhez érkező játékosok. Az biztos, hogy mi vagyunk a legközelebb...

A nagy kérdés, hogy a nagy pletykák közepette kik lehetnek a Manchester Unitedhez érkező játékosok. Az biztos, hogy mi vagyunk a legközelebb Kagawa megszerzéséhez, mivel már egy 12.8 millió fontos ajánlatot tettünk Shinjiért, igaz ezt elutasították a németek. Ha minden igaz újabb ajánlattal fognak előállni Fergusonék. A Hazard-saga azonban még ennél is bonyolultabb. Már felfedte, hogy a Manchester United, a Manchester City valamint a Chelsea közül fog választani. A döntését június elején kívánja meghozni a belga játékos. Két ilyen játékos megszerzése nagy erősítést jelentene az MU-nak a támadó szekcióban.

 

 

 

A japán játékost jövőre ingyen lehet elvinni a Dortmundból, így valószínűleg mindenképp megválnának a játékostól, ugyanis a következő nyáron már nem tudnak belőle pénzt csinálni. Úgy gondolom, hogy nem sokat kell már várnunk, hogy vörös mezben láthassuk az ázsiai játékost.

 

Hazard viszont már koránt sem ilyen egyszerű. Több kérő, emellett óriási forrással rendelkező klubok ezek. Eden többször is kihangsúlyozta, hogy olyan csapatba kíván menni, ahol alapemberként számítanak rá. Nálunk mindenképp meglenne erre az esélye.

 

Manchester vörösebbik felére pontosan ilyen játékosokra van szükség, mint Hazard valamint Kagawa. Ha ezt vesszük alapul, hogy hol lehet alapember, akkor itt a helye, ugyanis a Citynél ott van Silva erre a posztra, a Chelseanél pedig Mata. Nos, egyik játékost sem lenne könnyű kiszorítani. Itt pedig nagy változások várhatók pl.: a 4-2-3-1-es hadrend használatba vétele, amiben mindkét játékos tökéletesen beleillene (Hazard, Kagawa).

 

Az biztos, hogy Kagawának nincs olyan anyagi vonzata, mint Hazardnak. Ezért is nagyobb annak a valószínűsége, hogy ő érkezik. A japán leigazolását biztosra veszem. Nemcsak a pályán kitűnő, hanem az ázsiai piacon is elkezdenének még inkább érdeklődni a csapat iránt. Park megszerzésekor ugyanez volt a helyzet, jó a pályán valamint az ázsiai piacon is nagyobb lesz irántunk az érdeklődés. Sajnos Park mára már megkopott, így tehát épp itt az ideje, hogy Sir Alex egy újabb ázsiait csábítson a klubhoz.

 

Mindketten képesek irányító szerepkörben és szélen játszani. Kagawa az utóbbi időszakban inkább irányító szerepkörben mutatkozik csatár mögött, de az sem probléma neki, ha éppen az egyik szélen kell produkálnia. Hazard is inkább középen van, de őt többször teszik ki szélre, mint Kagawá-t, azonban ez nem gond. Az biztos, hogy ha sikerül leigazolni kettejüket, akkor a támadásainkban sokkal több kreativitás fog látszódni. De úgy vélem, hogy már az egyikük megszerzése esetén is ezt tapasztalhatnánk. Azt leszögezném, hogy nekem többet érne az az opció, hogy egyikőjüket vennénk meg valamint még egy középső középpályást. Persze az lenne a legjobb, ha ők ketten és még egy középső középpályás is érkezne. Ide a legjobban Modricnak örülnék. Igaz nagyon nehezen megszerezhető játékos. De az biztos, hogy ő dinamikusság megtestesítője, persze csakis Scholes után.

 

A mai nap összeboronálták az alakulatot a PSV Eindhoven üdvöskéjével, Strootmannel is. Na igen, neki is tudnék örülnék, egy középső középpályásról van szó, aki egyaránt tud támadni valamint védekezni is. Azt hiszem, hogy ez a legjobb egyveleg. Emellett a fizikai adottságai lenyűgözőek, mintha neki találták volna ki a Premier League-t.

 

Kitudja, hogy holnap milyen pletyka lát napvilágot, elképzelhető, hogy újabb játékosokkal hoznak minket össze, hisz erről szól az uborkaszezon, ne lepődjünk meg semmin. Abban viszont reménykedjünk, hogy már az Európa bajnokság előtt sikerül nyélbe ütnünk azokat az üzleteket, melyeket szeretnénk. Én személy szerint három érkezőt várok, de ha ennél több jön az sem baj, de úgy érzem, hogy három érkezőre jelenesetben szükségünk van, mivel mi minden fronton kizárólag nyerni szeretnénk.