Racing Portal - Több mint lóverseny

Heti krónika 4.

A téli uborkaszezon szinte csak Amerikában megtapasztalhatatlan: lássuk, mi történt a héten a világon (vagy inkább az USA-ban).

 

 

 

Jobb esetben mindenki értesült, hogy megválasztották az év legkiemelkedőbb szereplőit a 2017-es amerikai versenyszezonnak, melynek királya, az Év Lovává választott Gun Runner koronázása másnapján már királyi búcsút is vett varázslatos karrierjétől: megnyerte karrierje utolsó versenyét, a 16 millió dolláros összdíjazású Pegasus World Cup-ot. Steve Asmussen idomítottja pedig már elhagyta versenylói lakját, és a Three Chimneys legelőire is megérkezett, mint legújabb fedezőménük.

 


 
Ezzel pedig egy kisebb korszak zárult. Helyet adva valami újnak. Míg megannyi szakértő a Pegaus World Cup második helyezettje, West Coast elkövetkező felemelkedését sejteti; a már elfeledett Kentucky Derby bajnok Always Dreaming pedig visszatéréshez készül és kedden már hivatalos edzése volt. A hirtelen hanyatló kékszalagost ott diagnosztizálták négy hónapja komoly gyomorfekéllyel, ahol Songbird-öt is gyakorlatilag megmentették: a Rood & Riddle Farmon Dr. Larry Bramlage által.

A csikók pedig továbbra is „potyognak”: Rachel Alexandra egyetlen fia, a versenyzésre habitusa miatt alkalmatlan Jess’s Dream Florida állam legkeresettebb elsőéves fedezőméne: tavaly 122 kancát fedezett az Ocala Stud Farmon $5,000-ért, idén pedig már megszületett az első kis utódja. Mellette Nyquist, Upstart és Big Blue Kitten is büszke apukák lettek a héten.

További sok-sok érdekesség (pl. a francia trénerlegenda visszavonulása) a lóversenyzés világából honlapunkon.

Kép: Kentucky Derby Tours