Racing Portal - Több mint lóverseny

Királyi utódok II

Legutóbbi írásunkban bemutattuk, Sea The Stars-t és pedzegettük, hogy a világklasszis papa vélhetően a tenyésztésben sem lesz kispályás, ugyanis utódai sorra nyerik a versenyeket. 

 

 

Két héttel az ominózus írásunk után az általunk csak legendaként tisztelt lovacska, máris csúcsra ért. Pályafutása sokadik csúcsára. Ezima-tól született kancája, (az első képen látható) Taghrooda ugyanis győzött az epsomi kancadíjban.

 

 

Ezzel nem egyszerűen az első Gr1-es győzelmet szerezte meg „a papa” számára, hanem rögtön egy klasszikus siker került a neve mellé. (Akik nem olvasnak bennünket rendszeresen: a Gr1-es versenyek a lóversenysport legmagasabbra értékelt futamai, a legnagyobb pénzdíjakkal és persze a legkiválóbb lovakkal, míg a klasszikus versenyek, a hároméves, azaz a derbyévjárat számára kiírt öt futam Angliában, amelyekben győzni a legnagyobb dicsőségnek számít.)  A szenzációs győzelmet magam természetesnek vettem, hiszen számomra nem volt kérdés: előbb-utóbb bekövetkezik e pillanat, azaz meglesz az első siker a legmagasabb kategóriában is.

 

 

Ami az elmúlt vasárnap Hamburgban történt az még engem is meglepett. A Németországban született Sea The Moon korábbi formái alapján kimagasló esélyese volt a 145. Német Derbynek (Group1, 2400 m). Megszokott lovasa, Andreas Helfenbein helyett a világ egyik legjobb zsokéját, a belga, Christophe Soumillont kérte fel „társnak” Markus Klug mester. A mén valami egészen elképesztő futást produkálva, 11 hosszal (a végén csak sétálva!) nyerte meg a németek legnagyobb versenyét. Mármint a második helyen célba érő lovacska „kapott tőle ennyit”. Az utolsó 69-et! 

 

Az egészen döbbenetes és parádés teljesítmény uralta a szaksajtót, és a tekintélyes Racing Postnál a távokra bontott világranglistán a hetedik, míg a háromévesek között a hatodik helyre került Sea The Stars fia. Ez azonban még csak a kezdet. Az út eleje. Meggyőződésem, hogy sok-sok szép és örömteli pillanatot, győzelmeket tartogatnak még számunkra a legjobb (és számomra az egyik legkedvesebb) paci utódai.

 

Fotók: Sporting Life, Sea The Moon facebook oldala