Racing Portal - Több mint lóverseny

Eclipse Awards 2017

Holnap este a floridai Gulfstream Parkban, egy nagyszabású gálán hirdetik ki a 2017-es esztendő legjobbjait.

 

 

 

269-en voksoltak (főként szakírók), így a kategóriák 3 legjobb lova már ismertté vált.

Úgy véljük, izgalmakra az idei esztendőben sem kell majd számítani, a legfontosabb kategóriában, azaz az ÉV LOVA címnél.

Arrogate vesszőfutásáról épp a napokban közöltünk egy amerikai szakíró írását a Racing Portal főoldalán. Az ő győzelmét annak ellenére kizártnak tartjuk, hogy megnyerte a világ két legmagasabb díjazású versenyét. Hogy miért? Mert ezeket kicsit sok zakó követte.

World Approval a kisebbséget képviseli a nagy víz túloldalán. A hatéves herélt ugyanis gyepen érzi otthon magát. Egész évben megbízhatóan teljesítve hat versenyéből ötöt megnyert, és mindösszesen egy nyári kisiklása volt, ahol ötödik helyen ért célba. Nálunk mindképpen Arrogate elé helyezendő a teljesítménye, de a szürke hírneve alapján a második helye kisebb meglepetés lenne.

 

 

Az Év Lova nem lehet más, mint Gun Runner, akinek mutatója szinte megegyezik World Approval-éval. Nem csak azért mert visszavágott Arrogate-nek a Breeders’ Cup Classicban Dubajért, hanem mert egy szinte makulátlan szezont produkált.

Kíváncsian várjuk a gálát. Az eredményekről majd a szombaton olvashatnak Amerika szakértőnk tollából, a Racing Portal főoldalán.

Kép: ntra.com