Racing Portal - Több mint lóverseny

A favoritok sehol - Großer Dallmayr Preis

Csodálatos befutóval, és nagy meglepetéssel zárult Münchenben a német szezon második Gr1 szintű versenye, a Großer Dallmayr Preis – Bayerisches Zuchtrennen, ugyanis a favoritok előzőleg várt párharca elmaradt a 2000 méteres nagydíjban.

 

Az egész történet úgy kezdődött, hogy az angol vendég ló, Air Pilot nem is tudott részt venni a versenyben, mert a startgépben felágaskodott és megsérült.  Így egyértelműen a 2011-es Német Derby másodikja, Lucky Lion lett a futam kimagasló esélyese, azonban ő sem épp a legjobb formájával jelentkezett ma délután, és csak a negyedik hely jutott neki a Guiliani – Ajalo – Wunder trió mögött.

 

 

A Tertullian apaságú, Jean-Pierre Carvalho idomításában álló Guiliani Filip Minarik bravúros lovaglásának köszönheti élete első Group besorolású győzelmét, amit ezek közül is mindjárt a legmagasabb szinten aratott, és tette ezzel tulajdonosát, a Stall Ullmannt 100 ezer euróval gazdagabbá. A futam finisét a mezőny egyetlen háromévese, a Waldemar Hickst által készített Ajalo tette igazán szemet gyönyörködtetővé, aki nagy sebességgel zárkózva, a végén éppen egy rövid fejhosszal előzte meg a Gestüt Görlsdorf sokáig vezető kancáját, Wundert.   

kép: galopponline.de