Racing Portal - Több mint lóverseny

A német versenyüzem felpörög

A Német Derby után pár héttel kezdetét veszi a Gr1 áradat germán földön. Szám szerint 6 ilyen besorolású verseny vár ránk a szezon zárásáig, érdemes lesz figyelemmel követni őket. Mindjárt vasárnap kerül sor Münchenben a Großer Dallmayr Preis-Bayerisches Zuchtrennen lefutására.

 

A 2000 méteres versenyben hároméves és idősebb lovakat szólítanak a startgépbe. Szám szerint 10 ló fog megküzdeni a müncheni szezon csúcspontjának számító, 155 ezer eurós nagydíj trófeájáért.

 

Lucky Lion tavalyi győzelme a galoppmuenchen.de fotóján

 

A középpontban két ló, az angol vendég, Air Pilot és a jól ismert, német Lucky Lion állhat, ugyanis a legtöbben az ő párharcukra számítanak. A Ralph Beckett által idomított herélt egy Curraghban aratott Gr3-as győzelemmel a lábában érkezik a Szigetországból, míg a hazaiak négyéves ménje a verseny tavalyi győztese, ráadásul trénere, Andreas Löwe szerint topformában várja az összecsapást. Az angol ló társa a méltán híres ír zsoké, Pat Smullen lesz, míg Lucky Liont a friss (immáron hétszeres) Német Derby győztes Andrasch Starke fogja támogatni.

Aki még beleszólhat a nagyok küzdelmébe, az Magic Artist, akinek ez lehetne élete első Gr1 győzelme. Adrie de Vries minden bizonnyal mindent megtesz majd a sikerért.

Kedves Olvasók, a müncheni versenynap 13:20-kor veszi kezdetét, a főfutam startja 16:35. Jó szórakozást kívánunk!