Racing Portal - Több mint lóverseny

Új próba

John Gosden tavaly Kingman-nal aratott Európában, idén pedig újabb uralkodói ló készülget istállójában. A veretlen derbygyőztes, Golden Horn már legutóbb az Eclipse-ben bizonyított idősebb ellenfelek ellen, holnap pedig újabb próba elé állítják Ascot királyi gyepén. Vajon a „King George” is tovább öregbíti a fantasztikus hároméves nevét, vagy pont itt szakad meg káprázatos sorozata?

 

A Coral-Eclipse után rögtön a világranglista első helyén találhattuk Golden Horn nevét. Fotó: racingahead.net

 

 

A King George VI and Queen Elizabeth Stakes Anglia legjelentősebb évjárat-összehasonlító versenye, minden évben kihagyhatatlan esemény a galopp szerelmeseinek. A turf legendás alakjai csaptak össze a klasszikus 2400 méteren, ami mintegy ugródeszka is a szezon végi, nemzetközi szuperfutamokra. Nyár közepén már megszokott a korosztályok csatája, ahol ezért nem a távbírás a kérdéses (hiszen a háromévesek többsége megfordult már egy-egy derby-ben), hanem az adott ló klasszissága. Feszegetik az ifjú titánok határait, miközben a már „bejáratott” specialistákkal néznek szembe. Idén egy fiatal képviseli csak a hároméveseket, a toronymagas favorit, Golden Horn.

John Gosden a derbygyőztese mellett még két indulót is ad a mezőnybe, köztük az igen ígéretes (és egyben másodfavorit) Eagle Top-ot, akit a jövő héten visszavonulni készülő Richard Hughes lovagol majd. Bár a legtöbben a háromévest várják elsőként a célba, nem így tesz a Racing UK lóverseny-televíziós csatorna, akik Flintshire-t vélelmezik az első helyre. Általában vett győzelme nagyobb meglepetés lenne, mint az, hogy ezt Golden Horn előtt arassa. Az ötéves mén ugyanis megkaphatja lassan az „örök második” jelzőt, mivel egy kivételével a legnagyobb versenyekben mindig átengedte másnak a diadalt. Lesz még egy második helye? Golden Horn kibővíti a listáját hat győzelemre? Majd holnap 16:50-kor kiderül, mennyire ragaszkodnak a szokásaikhoz az indulók…

 

Frissítés: a cikk megjelenítése után kaptuk a hírt, hogy eső miatt visszaléptették Flintshire-t az indulástól.