Racing Portal - Több mint lóverseny

Heti krónika 2.

Ahogyan ígértük, minden héten egyszer jövünk a galoppvilág friss történéseivel röviden. Íme.

 

 

 

Beszámoltunk már a káprázatos MM futamokról, de arról még nem, hogy a versenynap során So You Think fia, Care To Think is nagy rivaldafényt kapott, miután az egymillió ausztrál dolláros Woodford Reserve Magic Millions Cup-ban (1400 m) domináns győzelmet aratott – sokan ma Ausztrália legizgalmasabb feltörekvő lovának tartják, így még lehet hallunk felőle többet is a jövőben.
 
Ahogyan az örökifjú Gary Stevens-ről is: a veterán amerikai zsoké és "filmsztár" mindössze 264-szer állt starthoz 2017-ben, de elmondása szerint idén nem lesz olyan válogatós.
 
Bármi jöhet, amire az ügynököm (Jay Fedor – szerk.) feltesz. Neki van a tolla, nekem a kantárszár. Zöld utat kapA térdek jók. A csípő jó. Újra kölyöknek érzem magamat.” – mondta az 1979-ben már profiként versenyző zsoké.

 


A Dél-Kaliforniai bázisú lovas újév napján cserélte fel a nyugati tengerpart melegét Arkansas csípős időjárására feleségével, Angie-vel és nyolcéves lányával, Maddie-vel.


Kaliforniába visszatérve január 15-én Santa Anita Park egy rakás California Chrome rajongónak adott látnivalót, mikor „Chromie” teljes testvére, a hároméves Faversham debütált a nap harmadik futamában. Faversham trénere egyezik a világhírű bátyjáéval: Art Sherman készíti a lovat, ki elégedett volt a második helyezésével.
 
„Nincs meg neki a sebessége, hogy sprinter legyen – ahogyan a bátyjának sem volt. De tudod, kinyújtóztatod őt, és futni fog.”

California Chrome karrierjének nevezetes állomásai is közelednek: a Dubai és a Pegasus Világkupa. Előbbiben már most számíthatunk Mubtaahij és Hoppertunity ismételt jelenlétére; míg utóbbira a napokban teszik meg utolsó edzésüket az indulók.

 
A szuperfavorit Gun Runner ma utazik Floridába, míg West Coast és Collected még Kaliforniában készülnek a visszavágóra. Az utolsó versenyére készülő Stellar Wind is a jelek szerint remek formában várja a világ leggazdagabb futamának startját.

Nem lesz több szereplése azonban a turf hercegnőjének, a nyitóképen látható Lady Eli-nek: a laminitisszal is megküzdő, filmre illő karrierje alatt öt Gr1-es trófeát begyűjtő kanca hivatalosan is vissza lett vonultatva a versenyzéstől. Jay Hanley és Sol Kumin tulajdonosok a Breeders’ Cup-on megsérült lovukat kivették a Keeneland November aukció repertoárjából, és mivel „az életben maradása az első, és csak másodszerepben versenyló” Lady Eli testi épségét nem kockáztatják tovább. A már teljesen felépült Divine Park apaságú kanca War Front-tal lesz fedeztetve, és ezentúl talán tényleg, Keeneland-on eladásra kínálva 2018 novemberében.

Mindent köszönünk, Lady Eli!

Fotók: Twitter, Cherie DeVaux Twitter