Racing Portal - Több mint lóverseny

Nyitány

Hiányzó és visszatérők

Elképesztő hidegben, szép számú közönség részvétele mellett kezdődött meg a 2013. évi galoppszezon. A blogunkon megjelent beharangozónknak megfelelően, a nyitónap meglehetősen borúsra sikerült. Szerencsére csak az időjárás mutatta a csúnyább arcát, de a főszereplők, azaz a lovak és a zsokék igazán kitettek magukért.

 

 

Az első futamot ugyanis rögtön a hazánkba visszatérő ifjú titán, a képen látható Nagy Tamás nyerte. Nem is akárhogyan. Nordberg (Overseas Transfer) ugyanis nyolc hosszal előbb érte el a célt, mint a másodikként érkező Skirt Chaser. Kovács Sándor tehát ott folytatta, ahol 2012-ben abbahagyta. Már csak azért is, mert a második futam nyerőjét, Heedy-t (Sabiango) is ő trenírozza. Gyorsan búcsúzott a nyeretlen-ségétől a 3 éves kanca. A harmadikban Marcus (Desert Prince) bizonyította, hogy mennyit számít az év elején, ha egy lónak már van verseny a lábaiban. Gyengébb külföldi szereplések után itt hat hosszal szórta el a II. osztályú társaságot, így a hétvégén születésnapját ünneplő Vojnár Mártinak is van már egy strigula a neve mellett a statisztikában.  Canadian Princess és Lagrisi viaskodott a második díjért, ami előbbi sikerével zárult.  

Hogy végül is hány győzelemnél állt meg Kovács Sanyi, hogy hogyan szerepeltek a visszatérők, miért nem lovagolt Varga Zoltán, hogy miként nyerte Makaam a Sütvényi Díjat, és milyen volt a nemrégiben elhunyt Bodnár Lajos pályafutása, ez mind-mind kiderül a Racing Portal hetilapjában, a Turf Világában. Keressék nálunk.

Fotók: Terényi Helga - www.racingportal.hu