Racing Portal - Több mint lóverseny

Látványos előrelépés

Covert Love idén még nem látott maga előtt lovat a célban, bár hozzá kell tennünk, hogy a három ezelőtti versenyei még a Group besorolást sem érték el – egészen máig. A legfelsőbb szintre lépve sem szakított azonban szokásával, és már Gr1 győztesként vezethették vissza az istállóba.

 

Covert Love már az élen. Fotó: sportinglife.com

 

 

Aidan O’Brien egyik lova, Together Forever sokáig látványosan vezetett, de a célegyenesben már nem volt képes tartani magát. A feltörekvő Covert Love igen magabiztosan előzte meg riválisát és hagyta maga mögött a favoritokat a curraghi 2400 méteren. Így az ír trénerzseni, aki az epsomi Oaks hősnőjét, Qualify-t az eső áztatta pálya miatt visszaléptette az indulástól, várakozni kényszerül az ötödik ír Oaks trófeájának elhódítására.

De nem egyedül a frissen elit-körökbe került Covert Love tett nagy előrelépést, hanem trénere is. Hugo Palmer eddig mindössze három Group sikert számlálhatott, most meg már nem „csak egy egyszerű” Gr1 diadallal büszkélkedhet, hanem klasszikus győzelemmel. A várakozásnak ezennel vége, itt az áttörés! Megérte 40,000 euróért utónevezni az ígéretes kancát…

„A legszebb dolog a versenyeztetésben az az, hogy türelemmel a lovak fejlődnek, változnak és meglepnek” – nyilatkozta Palmer az Oaks előtt.

„Mindig is kedveltem. Még egy gyenge kis kétévesként is klasszis magatartása volt” – emlékezett vissza az istálló újdonsült sztárjára a tréner.

„Nagyon bíztunk benne, hogy állni fogja a távot a kanca. Az állóképessége hihetetlen, komoly formában van” - árulta el a nyertes zsoké, Pat Smullen. „Remek érzés hazai pályán győzedelmeskedni klasszikusban.”