Racing Portal - Több mint lóverseny

Ünnepi győztes

Nem csak Párizs, hanem egész Franciaország ünnepi díszbe öltözött a tegnapi, nemzeti ünnepen.

 

A főváros felett a nap folyamán többször is vadászrepülők húztak el, az égen maguk után „húzva” a francia trikolór színeit, azaz a kéket-fehéret és vöröset. Ennek megfelelően a legfontosabb versenypályára, a feldíszített Longchampba is többen látogattak ki a megszokottnál.  Az idei Grand Prix De Paris mezőnye erősségében azonban talán elmaradt a korábban megszokottól. A 2400 méteres verseny előtt az a Storm The Stars volt a favorit, aki az idén már két derbyben is megmérette magát. Epsomban harmadik, míg Curraghban második helyen ért célba, azaz távbírásról már tanúbizonyságot tett.  Most is nyerő momentuma volt, de a végén ketten is megelőzték így ismét egy bronz jutott neki. No, kérem itt érdemes megállni és értékelni kicsit. Sea The Stars fia ugyanis Európa 3 legfontosabb (hosszútávú) hároméves versenyében egyaránt az első háromban végzett. Káprázatos mutató és az ilyen telivér a tenyésztők álma.

 

 

Andre Fabre, aki ebben a futamban is abszolút egyeduralkodó, ugyanis idomítottjai tizenhárom alkalommal győztek már a párizsi nagydíjban. Most nem.  Igaz csak egy lovat indított, a végül második helyezést szerző Ampere személyében, de sem idomítottja sem a mezőny többi tagja nem volt veszélyes a nyerő, Erupt-ra, aki a legfelsőbb szintre lépve is veretlen maradt.  

 

 
 
 

A képen látható Dubawi ivadék könnyen utasította maga mögé öt riválisát, hozzásegítve ezzel mesterét, Francis-Henri Graffard-ot pályafutása (eddigi) legnagyobb sikeréhez. Lovasa, Stéphane Pasquier – aki remekül osztotta be társa erejét, hiszen a verseny nagy részében a csapat mögött tartotta Erupt-ot – ezennel duplázott, hiszen 2007-ben már sikerült megnyernie ezt a rangos vetélkedést. A győztesnek természetesen ott a helye Európa őszi csúcsfutamában, a Prix de l’Arc de Triomphe-ban. Jöhettek a tűzijátékok Franciaország-szerte.

foto: turfoo.fr