Racing Portal - Több mint lóverseny

Folytassa Bayern

Ha akad olyan olvasó, aki ránéz a címre, és nem nézi meg, hogy ez egy lóversenyblog írásának címe, biztos azt hiszi, megőrült a szerző.

 

 

 

Annak függvényében meg pláne, hogy éppen a mai Nemzeti Sport boncolgatja, hogy (az edzői kvalitásában vajh túlértékelt?) Guardioala-val miért nem működik az FC Bayern futballcsapatának gépezete. Ez azonban nem a mi dolgunk. Annál inkább a miénk, hogy méltassunk egy nagyszerű versenylovat, aki Bayern névre hallgat. FC nélkül. Történetünk főszereplője ígéretesen kezdte meg karrierjét. Két győzelmet aratott, majd az első komoly erőpróbája során, harmadik helyen ért célba az Arkansas Derbyben. Ez a verseny a „hivatalos”, azaz a Kentucky Derbyre felkészülés egyik legjelentősebb állomása. Még annak ellenére is, hogy idén már 10 éve annak, hogy egy telivér mindkettőt megnyerte. Bayern-nek azonban nem volt lehetősége derbyt nyerni, mert trénere nem indította Chrurchill Downs-ban. Talán jobb is, ugyanis a hármas korona vetélkedés „középső” ágában, azaz a Preakness Stakesben  csúnyán leszerepelt. Csak 9. helyen ért célba a hároméves Offlee Wild ivadék. Ezt követően két szemet gyönyörködtető győzelmet aratott, de a háromévesek nagy, nyári seregszemléjén, az Államok egyik legfontosabb lóverseny fellegvárában, Saratogában csak tízedikként kocogott a célba a Travers Stakesben. Hullámvasút. Ugye többeknek is ez jut eszébe eddigi szereplése kapcsán. A két legerősebb versenyében 9. és 10.

 

 

Eredménysora nem azt sejtette, hogy a nagy lovak valamelyikeként fogunk emlékezni rá.  Tegnap azonban elképesztő, szűk 6 hosszas győzelmet aratva nyerte meg a Pennsylvania Derby-t (Gr-2). Ráadásul pályarekordban. A legyőzöttek között, ott van a Derby és Preakness nyerő California Chrome is. No, kérem. Ember legyen a talpán aki megmondja mi következik számára? Nyerés vagy bánatos célba kullogás?  9 futás - 5 győzelem és 1-1 dobogós helyezés. A megnyert pénzdíj $1,639,680.  Eddig. Kíváncsian várjuk, hogy folytatódik a történet.