Racing Portal - Több mint lóverseny

A jövő csillagai

A newmarketi dicsőséget mindkét versenyben Royal Ascot-i győztesek szerezték meg.

 

Nem egy későn érő lóval találkozhattunk már életünk során, kiknek évekbe telik, míg folyamatos munkával és kitartással egyszer csak áttörik a jeget és berobbannak az élmezőnybe. Pontosan ez történt Amazing Maria-val is: a négyéves kanca eddigi legjobb formáját hozza, és mióta a feltörekvő James Doyle lovagolja, egy harmadik és két első helyet szerzett meg. A Royal Ascot-on egy Gr2-es futamban a bukiknál esélytelenként nyert, pénteken pedig a newmarketi Gr1-ben, a Falmouth Stakes-ben bebizonyította: nem egy „egyslágeres csoda”.

„Sokan úgy gondolták, csak mázlija volt Ascot-ban, de elmondhatom, hogy aznap és ma is éreztem: ő egy klasszis” – mondta Doyle, miután hat, a turf krémjébe tartozó kancát utasított maga mögé. A visszajátszást is érdemes megnézni, ahol nem mindennapi küzdelem folyt a dobogókért. Egyedül az első és az utolsó helyezettet lehetett biztosra megállapítani, öten pedig szinte egyszerre érték el a célvonalat.

 

Muhaarar - Sporting Life foto


Másnap a sprinterek nívós vetélkedésében Muhaarar bizonyította újra klasszisságát, mikor a July Cup-ban egy orrhosszal előzte meg a tavalyi év másodikját, Tropics-ot – akinek így idén újra „csak” a dobogó jutott. Muhaarar öt év után az első telivér, aki háromévesként nyeri meg Anglia egyik legfontosabb sprintversenyét, és ráadásul idén különösen erős mezőny állt össze. Fényes jövő elé nézhet a már zsinórban két Gr1-et nyert telivér, aki eddig egy mérföldes versenyt leszámítva mindig vagy első, vagy harmadik helyet ért el. A jövő sprintszenzációja lenne? Majd kiderül…