Racing Portal - Több mint lóverseny

Angol revánsok

Newmarket-re egyszerűen a lóverseny bölcsőjeként tekintünk, hiszen a labdarúgáshoz hasonlóan a lóversenyzés is Angliából indult világhódító útjára. A brit tréningközpont ráadásul két versenypályával is rendelkezik. Hagyományosan július elején/közepén rendezik a három napon át tartó July Festival-t, amikor is a versenyek a July Course-ra (a kisebbik, csak nyáron használt pályára) költöznek, és az egész helyet az a laza, nyári hangulat lengi be, a sok-sok partyval és napvégi koncerttel. A hosszú hétvége programjában 2 Group 1-est és további 4 Group 2-est futamot láthatunk, mi a két legfontosabbat ajánljuk szíves figyelmetekbe.

 

 

A júliusi pálya. Fotó: theguardian.com

 

Pénteken a Falmouth Stakes-ben (Gr1) 16:15-kor 9 nagyszerű kanca vág neki a mérföldnek, ahol (a "gyengébbik nemből") először láthatjuk a szezonban a különböző korosztályokat a felsőkategóriában egymás ellen futni. A meglepően erős mezőnyben Lucida-t tartják a legesélyesebbnek, akit másfél hossz választott el a Royal Ascot-i dicsőségtől. De a címvédő Integral és az ascoti hősnő, Amazing Maria is starthoz állnak.

Bár évtizedek óta nincs egy, kimagasló alakja az angol sprintversenyeknek, maguk a futamok aligha vesztettek izgalmukból vagy presztízsükből. Vasárnap 16:45-kor pedig igazi világutazók szállnak harcba a July Cup (Gr1) 1200 méterén – nem egy induló megfordult már Kanada, Dubai, Ausztrália vagy Amerika versenypályáin, ahogyan a világ legnagyobb versenyeinek dicsőségére áhítoztak. Az ausztrál csillag, Brazen Beau legutóbb minden angol és ír kihívót maga mögött hagyott Ascot gyepén, egyedül egy amerikai telivér akadályozta meg győzelmében. De a tapasztalt indulók mellett már itt is találkozhatunk a fiatalabb korosztály legtehetségesebb képviselőivel, kik közül a már Gr1 győztes Muhaarar emelkedik ki.

Címkék: