Racing Portal - Több mint lóverseny

Még egy búcsú

Újabb francia tréner int búcsút a versenypályáknak. Most Élie Lellouche jelentette be: vége.

 

 

 

Az 1952-ben, Tunéziában született idomárból ugyanúgy lett tréner, mint legtöbb társából: aktív zsokéélet után. Nála a váltás 1979-ben következett be, de hosszú, küzdelmes út vezetett a sikerekhez. 1990-ben tett szert világhírnévre, amikor is Wildenstein Stables, azaz a Wildenstein család 42 lovat vitt hozzá Andre Fabre-tól.

Egyértelműen ez lett pályafutásának fordulópontja, hiszen neve több helyre jutott el és ez segített abban, hogy még több tulajdonos adja hozzá lovát idomításba. Így került hozzá pl. a spanyol tulajdonos és tenyésztő Enrique Sarasola, aki istállójába szállította Helissio-t, akivel Lellouche 1996-ban megnyerte Európa legnagyobb versenyét a Prix de l'Arc de Triomphe-ot. A nyeregben Olivier Peslier ült.

 

 

Máig ugyan ez az egyetlen ARC trófea vitrinjében, de olyan pályafutás után távozik a zöld gyepről, amely utána abszolút nincs oka a szégyenkezésre. 4 országban (FRA, ITA UK, HK) vezethetett vissza Gr1 nyerő lovat, amelyek Prix ​​Ganay-t (4x), Grand Prix de Saint-Cloud-ot (4x), Ascot Gold Cup-ot, Hong Kong Vase-t, vagy éppenséggel Gran Premio di Milano sikereket szállítottak számára.

Pályafutása utolsó nagy győzelmeit Beauty Parlour (Poule d'Essai des Pouliches - 2012) és Ectot (Critérium International  - 2013) szállította számára. Boldog nyugdíjas éveket mester!