Racing Portal - Több mint lóverseny

Pályán a királynő

Akik olvasták honlapunkon ascoti krónikáinkat többször is találkozhattak II. Erzsébet nevével. Most azonban nem róla lesz szó, hanem Európa „négylábú” királynőjéről, az ötéves, francia tréningben álló, de katari „tulajdonú” Tréve-ről, aki alaposan rászolgált e jelzőre, hiszen a gyengébbik nem képviselőjeként kétszer is megnyerte Európa legnagyobb hosszútávú versenyét, a Prix de l'Arc de Triomphe-ot.

 

 

 

A saját facebook oldallal is rendelkező és eddig gazdájának több mint 6,6 millió eurót (!) kereső szuperlovat vasárnap a nyugat-párizsi Saint-Cloud pályáján láthatja versenyezni a nagyérdemű, méghozzá a  Saint-Cloudról elnevezett nagydíjban. Ez a 2400 méteres távra kiírt verseny a lóversenysportban a legmagasabb minősítésűnek (Group 1) számít, és igazi sztárparádé vesz részt benne, azaz klasszis lovak próbálják megakadályozni a királynői diadalt. Rögtön leszögezem: mének is.

 

 

Tréve idei első futásakor (úgynevezett felhozó versenyében) csak kancák ellen állt starthoz, de olyan imponáló és szemkápráztató győzelmet aratott, hogy a ló csapata úgy véli: nincs félnivalójuk senkitől.  Tréve két legnagyobb ellenfele (ha egyáltalán van…) Dolniya és Flintshire lehet, akik márciusban már kétszer is parázs csatát vívtak egymás ellen, és mindkétszer (a szintén kanca) Dolniya győzött. Véleményünk szerint a nagy meccs most elmarad.

 

Fotó: The Guardian