Racing Portal - Több mint lóverseny

Fölényes győzelem a Német Derby-ben

A mostanság nagy formában lovagló Andrasch Starke, Nutan nyergében szenzációs műsorral kápráztatta el a több mint 12 ezres nézősereget a 146. Deutsches Derby (Gr1, 650 ezer €, 2400 méter) futamában.

 

Fotó: faz.net

 

 

Duke of Marmalade fia az egyik legrutintalanabb ló volt a 18 lovas mezőnyben, életében negyedszer állt starthoz aznap. Ez egy kicsit sem látszott meg rajta, csak róla és lovasáról szólt a parádé: könnyedén, öthosszas győzelmet arattak az utónevezett Palace Prince és a nagyot küzdő Fair Mountain előtt. A topfavorit, Shimrano momentum nélkül futott, és végül a 11. helyen zárt. „Már korán esélyünket vesztettük, a ló ma nem volt formában”- indokolta csalódottan a történteket Adrie de Vries. 

Andrasch Starke nem először dicsőült meg a legrangosabb német futamban, szám szerint ez volt a hetedik kék szalag, amit elhozott. A csapat többi tagjának sem az első sikere ez, az idomár Peter Schiergen az ötödik, a tulajdonos Jürgen Imm a második derby győzelmét könyvelhette el.

 

Fotó: galopponline.de

 

A pej mén bő két és fél perc alatt 390 ezer eurót keresett az istállójának. Tulajdonosa így nyilatkozott: „Hihetetlen, hogy győztünk, hatalmas az örömünk, mivel Nutant mi magunk tenyésztettük és neveltük fel.”

A Mr. Derby-nek is nevezett Andrasch Starke pedig így értékelt: „Amikor a célegyenesbe érve körülnéztem, nem is fogtam fel, mennyire elöl voltunk. Nutan a mindent eldöntő pillanatban a topon volt. Nagyon sokat jelent nekem ez a győzelem, mert a családom is a nézőtéren volt.”

 

Fotó: eqwo.net, Frank Sorge

 

Fotó: galopponline.de

 

A 146. Deutsches Derby a német galoppszezon legnagyobb durranása volt, de az ősszel még további Gr1 megmérettetések következnek. És Nutanról is biztosan hallunk még az idén.

 

Kiss Barbara