Racing Portal - Több mint lóverseny

A germánoknál is Derby

Vasárnap Németországban is fény derül arra, hogy melyik ló számít a hároméves évjárat legjobbjának. Hamburg-Horn versenypályáján az egy hétig tartó Derby-meeting záróakkordja lesz a Gr1 besorolású, összesen 650 ezer euróval díjazott futam.

 

 


A Hanzavárosban már szó szerint forr a levegő, és ennek nem csak a kánikula az oka. Minden rajongó izgatottan várja az év legnagyobb német galoppeseményét. Három hete három ló számított kimagasló esélynek a 146.Deutsches Derby futamában. A Gestüt Fährhof által tenyésztett Quasillo és Karpino viszont sérülések okán kihagyni kényszerülnek a nagy futamot. Előbbit már június elején pataproblémák hátráltatták a felkészülésben, utóbbi "kiesését" pedig csupán hétfőn jelentette be a menedzsment. A két topfavorit távollétében a Gestüt Brümmerhof tenyészetéből származó Shimrano könnyebben realizálhatja amúgy sem alacsony esélyét. Paul Harley idomítottjának nyergében a tavalyi szezon champion zsokéja, Adrie de Vries kuporog majd.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shimrano mellett 17-en vágnak neki a 2400 méteres távnak. A német szaksajtó elég nyíltnak tekinti a versenyt, úgy gondolják, hogy bárkinek megvan az esélye a győzelemre. Peter Schiergen idomár, remélve a legjobbakat, öt lovat is nyergel a futamra. Közülük az Andrasch Starke-vel harcba szálló Nutantól várják a legjobb szereplést, de az angol sztárzsokéval, William Buickkal "felvértezett" Nordic Flight is veszélyes lehet Shimranora. A tulajdonosként legtöbb derby-győzelmet (18-at) begyűjtő Gestüt Schlenderhan Isidorba vetette minden bizalmát. Andreas Wöhler pedig a két nagyágyú kiesése után Fair Mountaintől és Rogue Runnertől várhat némi meglepetést, mert mindkettő szélső esélynek számít... de ugye tudjuk, hogy a lóversenyen bármi megtörténhet! Egy utónevezés is megesett a héten: a GestütHöny-Hof mélyen a zsebébe nyúlt, és 65 ezer eurót tett az asztalra, hogy Palace Prince is indulhasson a csúcsfutamban. Nyilván nem véletlen, ha ennyire bíznak a lovukban, figyelni kell a ménre! 

Kedves Olvasók! Holnap bő két és fél perc alatt eldől, kié lesz a "kék szalag" és vele együtt a busás pénzdíj, no meg a mindent elsöprő hírnév. A 146. Német Derby startjánál a boxok ajtajai 17:10-kor nyílnak. Nézzék, ha tehetik!    

Fotok: hamburg.de