Racing Portal - Több mint lóverseny

Derbyhős a pályán

Az angliai Sandown már régóta teret kínál a különböző évjáratokhoz tartozó telivérek összecsapásának: az évben itt futják az első kiemelkedő Gr1-es futamot, amiben a hároméves ifjú titánok már tapasztaltabbak ellen próbálhatják ki magukat.

 

Nincs ez másként idén sem: az öttagú mezőny favoritja az a (hároméves) Golden Horn, aki legutóbb a kultikus Epsom Derby-ben tündökölt fényesen és emelte négyre a győzelmeinek számát.

 

Golden Horn és Frankie Dettori újabb próba elé kerültek

 

John Gosden csillaga még nem látott lovat maga előtt berékezni a célba, tehát veretlenként vág majd neki szombat 16:45-kor a 2000 méteres távnak. Trénere teljes mértékben meg van elégedve a mén felkészülésével, és egy újabb sikerben bízik. Golden Horn lenne 2009 (avagy Sea The Stars) óta az első telivér, aki teljesíti a Derby-Eclipse duplát. Gosden azonban nem egyedül őt küldi Sandown-ba, hanem az ezen a pályán eddig veretlen Western Hymn-et is, aki legutóbb harmadik volt a Prince Of Wales’s Stakes-ben. De az ascoti szuperfutam orrhosszas másodikja, az újra régi önmagát mutató The Grey Gatsby sem elhanyagolható induló. A nyeregben újra Jamie Spencer kerül, akivel talán ebben a kis mezőnyben ezúttal nem fognak beragadni.

A Queen Anne Stakes tekintélyes harmadikja, Cougar Mountain és Tullius egészítik ki az öttagú csapatot. A nagy múltú Eclipse futamban a galopptörténelem számtalan legendás alakja győzedelmeskedett már, így nem lehetetlen, hogy a jövő szuperlovát láthatjuk holnap elsőként célba érni.

 

Fotó: ibtimes.co.uk