Racing Portal - Több mint lóverseny

Heti krónika 5.

Két királynő is helyet kapott eheti színes krónikánkban. Lássuk, mi történt a világ telivéreivel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mint ahogyan azt a korábbi Chris Waller fókuszú cikkünkben megírtuk, turf királynője, Winx kihagyja tervezett szezonnyitó futamát, a Gr1-es Apollo Stakes-t. Így az eredeti tervben követező állomásként szerepelő Chipping Norton-ban (Gr1) debütál a hétéves kanca március 3-án. Oka se nem sérülés, se nem karantén: állandó lovasát, Hugh Bowman-t rövid időre eltiltották a versenyzéstől, és Waller nem indítja mással a nyergében a világ jelenleg legmagasabbra értékelt aktív versenylovát.
 
Másik királynőnk már „igazi” trónon ül: Őfelsége, az angol királynő tovább bővítette irigylésre méltó trénereinek körét. II. Erzsébet még tavaly márciusban kitüntette John Gosden-t az OBE (az Order of the British Empire – azaz A Brit Birodalom Rendje) tiszti rangjával, és a java még csak akkor jött! Az Európát két lóval meghódító Gosden idén először trenírozza majd a királynő lovait: két Darley-tenyésztésű yearling-et kapott.
 
A Tattersalls February Sale valaha eladott legdrágább tréningben lévő lovát csodálhatták a jelenlévők február 2-án, mikor Roger Varian 1,9 millió Guineas-ért (2,85 millió dollár) vette meg Willie John-t (Dansili).
 
Franciaország tradícióiba pedig a Szajna és a mostoha időjárás erőseb belerontott: Maisons-Laffitte valószínűleg le kell, hogy mondjon a klasszikusok megnyitójának szerepéről, mivel a Guineas-k helyszíne jelenleg vízben áll. Ha a gyep nem hozható elfogadható állapotba, a szezonnyitó napok Deauville-ben kerülnek megrendezésre – a klasszikusokat beleértve. Természetesen ez egy hatalmas csapás lenne Maisons-Laffitte-nek, így reménykedhetünk száraz időjárásban!
 
Egy amerikai újítás azonban Európának fog kedvezni: a november 2-3-án megrendezésre kerülő Churchill Downs-i Breeders’ Cup repertoárja kiegészült egy ötödik csikófutammal, a Juvenile Turf Sprint-tel (Gr1; 1100 m; $1,000,000). A 2011-ben életre hívott Juvenile Sprint-et is a Kentucky Derby helyszínén futották, majd 2012-ben Santa Anita-ban futották utoljára – alacsony létszáma miatt ugyanis lefokozták, és csak a hivatalos Breeders’ Cup futamok előtt került megrendezésre Graded minősítés nélkül. Kíváncsiak leszünk, a gyepen rendezett változata sikert hoz-e.

Ehhez hasonló további hírek főoldalunkon, a Racing Portalon.

Kép: Racing Post