Racing Portal - Több mint lóverseny

Dupla Tripla

Az időjárás végre a szebbik arcát mutatta, de a második napon már közel nem látogatott ki annyi néző (fogadó) a Kincsem Parkba, mint egy héttel korábban. Ennek a versenyszervező egészen biztosan nem örült, hiszen a fogadási forgalom még a szerény nyitónapit sem érte el, azaz tovább csökkent.

 

 

 

Akik időben megjelentek azok viszont rögtön bosszankodással kezdhették a versenynapot, ugyanis az első futam 11-12 perces csúszással indult. Hogyan lehetséges ez? Nem él már a 4 perces szabály? A késésre szerény véleményem szerint egy mentség lehet: ha elszalad egy ló. Mivel „szabad ló a pályán” jelzés alatt a futamot nem lehet elindítani. Itt azonban semmi ilyesmi nem történt. A renitens lovaknál csak a starter hibázott nagyobbat, aki engedte ezt a cirkuszt a startgépnél.  Ha valaki azt hiszi ez nem probléma, és pár perc késés nem számít, az nagyon téved. A közvetítés alatt Pécsi István a francia fogadásszervezőnél dolgozó Hegedűs Zsolttal beszélgetett a jövő lehetőségeiről. Magyarán arról, hogy mikor kerülnek a magyar fogadók forintjai az évente több mint 10 milliárd eurós (!) forgalmat bonyolító PMU rendszerébe és fordítva, azaz Franciaországból, Németországból és Svájcból mikor lehet fogadni majd a magyar versenyekre. (Most azt hagyjuk, hogy onnan miért fogadna bárki is a magyar lóversenyre.) Nos, ez még a távoli jövő, de Zsolt elmondta: az ilyen csúszások a nemzetközi vérkeringésbe „kapcsoláskor”megengedhetetlenek lesznek. Az első futamot izgalommal várhattuk, hiszen négy olyan newmarketi „friss szerzemény” is indult (volna), akit bemutatunk ősszel a Racing Portal blogon, valamint részletesen, képekkel hetilapunkban is. Mire a program elkészült, azonban már csak hármójuk nevét láthattuk a Turf lapjain, ugyanis a Gyolai család Kylacchy ivadéka nem állt starthoz.

Hogy milyen eredményt hozott ez a futam és a másik kilenc, hogy kik tripláztak, hogy miként futott ifj. Klimscha Albert szintén Newmarketben vásárolt Hurricane Run ivadéka, hogy megvédte-e címét Garabonciás az Igazgatósági Díjban, és hogy ki nyerte az első idei komolyabb hároméves összecsapást? – nos ezekről is olvashatnak hetilapunkban, a Turf Világában.