Racing Portal - Több mint lóverseny

Kit érdekel?

Nincs újabb történelemírás. Tréve csak 4. a 2015. évi ARC-ban. Ezt a „csak”-ot azonban gondoljuk át újra.  


Bővebben...

Ma még csak ígéretek

Európa legnagyobb versenyére készülünk, de ma egy újabb érdekes témával jelentkezünk. Nem esett még szó az árverésekről, amik gyakorlatilag majd olyan fontossággal bírnak szakmai körökben, mint a versenyek.


Bővebben...

Szupernagyik

Ha azt állítanánk, hogy a lóversenysportban egyenlő számban vannak jelen az urak és a hölgyek önmagunkat csapnánk be.

 

Christiane Head Maarek és Treve. Fotó: nytimes.com


Bővebben...

Címkék:

Ünneprontók ünnepe

Kedves Olvasóink! Egy igazi szubjektív vélemény jön, néhány tényadattal alátámasztva. Nem baj, ha nem értenek egyet. Írják meg azt is bátran!


Bővebben...

A favoritok sehol - Großer Dallmayr Preis

Csodálatos befutóval, és nagy meglepetéssel zárult Münchenben a német szezon második Gr1 szintű versenye, a Großer Dallmayr Preis – Bayerisches Zuchtrennen, ugyanis a favoritok előzőleg várt párharca elmaradt a 2000 méteres nagydíjban.


Bővebben...

Vakmerők társasága

Pár napja a kultikus „King George” lázban tartott egy egész országot és a lóverseny szerelmeseinek nagy részét, ugyanis sztárokkal teletűzdelt mezőny várta a szombat délutáni startot. A nagy pillanatban azonban már kettővel kevesebben kentréztek ki a startgéphez – de ennek ellenére sem vált a futam kihagyhatóvá.

 

Fej-fej mellett. Fotó: dailymail.co.uk


Bővebben...

A német versenyüzem felpörög

A Német Derby után pár héttel kezdetét veszi a Gr1 áradat germán földön. Szám szerint 6 ilyen besorolású verseny vár ránk a szezon zárásáig, érdemes lesz figyelemmel követni őket. Mindjárt vasárnap kerül sor Münchenben a Großer Dallmayr Preis-Bayerisches Zuchtrennen lefutására.


Bővebben...

Új próba

John Gosden tavaly Kingman-nal aratott Európában, idén pedig újabb uralkodói ló készülget istállójában. A veretlen derbygyőztes, Golden Horn már legutóbb az Eclipse-ben bizonyított idősebb ellenfelek ellen, holnap pedig újabb próba elé állítják Ascot királyi gyepén. Vajon a „King George” is tovább öregbíti a fantasztikus hároméves nevét, vagy pont itt szakad meg káprázatos sorozata?

 

A Coral-Eclipse után rögtön a világranglista első helyén találhattuk Golden Horn nevét. Fotó: racingahead.net


Bővebben...

Látványos előrelépés

Covert Love idén még nem látott maga előtt lovat a célban, bár hozzá kell tennünk, hogy a három ezelőtti versenyei még a Group besorolást sem érték el – egészen máig. A legfelsőbb szintre lépve sem szakított azonban szokásával, és már Gr1 győztesként vezethették vissza az istállóba.

 

Covert Love már az élen. Fotó: sportinglife.com


Bővebben...

Ír kancadíj

A több mint száz éves lóverseny-történelemben eddig mindössze 13 kancának sikerült teljesítenie az angol-ír Oaks duplát, amire legutóbb 2010-ben láthattunk példát a bámulatos Snow Fairy-től. Idén újabb kanca készül nevét a duplázók elit listájára íratni, de nem lesz könnyű helyzetben.


Bővebben...