Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hibás oddsok az irodáknál
Általános vélekedés szerint a sportfogadók 98%-a hosszú távon vesztő. A mi célunk nyilván a maradék 2%-hoz tartozni. A sikerhez...

Általános vélekedés szerint a sportfogadók 98%-a hosszú távon vesztő. A mi célunk nyilván a maradék 2%-hoz tartozni. A sikerhez vezető út első lépcsőjeként, meg kell próbálnunk megérteni, hogyan tudnak ezek a profi fogadók profitot felmutatni. Ha sikerül megértenünk a módszereiket elkezdhetjük lemásolni és továbbfejleszteni azokat.  

Mindennek a kulcsa a hibás oddsok megtalálása. A hibás oddsok felfedezéséhez viszont nem árt ha tudjuk, hogyan jöhetnek ezek létre.

1. Szakértelem, rész piacok ismeretének hiánya

A fogadóirodák gyors terjeszkedésének köszönhetően gyakran olyan rész piacokra és eseményekre is ajánlanak fogadásokat, amire az odds-mestereknek nincs megfelelő rálátása. Arról nem is beszélve, hogy egy odds-mester manapság egyre több és több eseményért felelős, így az egyes oddsok meghatározására egyre kevesebb ideje marad. Az odds mesterek is emberek, valamint a felállított odds meghatározási modelljeik sem tökéletesek, így még a legnagyobb forgalmat generáló piacokon is eltérhetnek az oddsok az "optimálistól".

2. A tömeg ereje

Ha egy fogadási esemény egyik oldalára sok pénzt tesznek, az irodák automatikusan módosítják az oddsokat az ellentétes esemény javára. Ezzel próbálják optimalizálni és egyensúlyba hozni a két oldalra beérkező pénzeket. A tömeg véleménye miatti odds módosítás hatására az oddsok egyre távolabb kerülhetnek az "optimálistól".

3. Lassú információ feldolgozás 

Az irodák nem mindig reagálnak elég gyorsan az új információkra. Például egy játékos sérülés esetén az oddsokat csak késve változtatják, így átmenetileg az "optimálistól" eltérő oddsok alakulhatnak ki.



A profi fogadók ezeket az odds hibákat használják ki.

1. Rész piacokra specializálódnak, amiről a lehető legtöbb tudást begyűjtik. A terület szakértőjeként odds meghatározásaik pontosabbak mint az irodáké.

2. Az odds mozgásokat figyelik, és meg tudják állapítani mikor érdemes a tömeg ellen fogadni.

3. A friss információkra alapoznak és képesek gyorsan lecsapni a kínálkozó lehetőségekre.


A legjobban talán a három módszer kombinációja működhet, de ne legyünk telhetetlenek. Kezdetben profi fogadókat fogunk megfigyelni, a lehető legtöbb tudást próbáljuk ellesni és lemásolni, hogy végül továbbfejleszthessük azokat saját stílusunknak megfelelően. Ha ez sikerül, biztosak lehetünk, hogy a profit sem marad el.