Hatharom / Blog / Bejegyzések
Melyik ujjam harapjam?
Székesfehérvár kiemelt szereplője a magyar sportéletnek, de a város kiemelt figyelmet szán-e a sportrajongó szurkolóknak?

Böngészve a mai sportprogramot egy nem feltétlen szurkolóbarát egybeesésre lettem figyelmes, ami a fehérvári sportszerető közönséget nem feltétlen tölti el örömmel. Ugyanis a városnak 3 olyan sportegyesülete is van, amelyik ebben az idényben a nemzetközi színtéren is megméretteti magát. A Mol-Vidi őszi EL csoportmeccseiről talán még azok is hallottak, akik nem követik különösebb figyelemmel a (honi) futball eseményeit, de rajtuk kívül az évek óta az EBEL-ben több-kevesebb sikerrel szereplő Fehérvár AV19 jégkorong csapata sem lehet ismeretlen számukra. Talán az Alba Fehérvár kosárlabda gárdájának nemzetközi szereplése nem kapta meg azt a sajtót, ami esetleg megillette volna!

Nos, e három sportág fehérvári illetőségű gárdája a mai nap során szinte egy időben lép gyepre, parkettre és jégre. A labdarúgócsapat a Groupama Arénában 18 órás kezdéssel a Ferencváros ellen, ugyanekkor az Alba Fehérvár a Gáz utcában a Telekom Bonn ellen, míg a Fehérvár AV19 a Raktár utcában, 19:15-ös korongbedobással a Salzburg ellen kezdik meg a továbbjutásért vívott csatájukat. A Mol Vidi a Magyar Kupában, az Alba Fehérvár a FIBA EuroCup sorozatban, míg a hokicsapat az EBEL rájátszásában érdekelt. Nem olyan nagy titok, hogy a város vezetése mindegyik klubot támogatja, mint ahogy ez országos szinten is így van. Ennek fényében, szerintem joggal merül fel a kérdés szurkolói oldalról, hogy ezeket az eseményeket nem lehetett volna nem ütköző időpontokban rendezni? 

Mit tehet az a fehérvári sportszerető szurkoló, aki valamilyen formában érintett talán mindegyik eseményben? A haverokkal az MK meccsre menne, a kisebbik fiú kosarazik, a nagyobbik pedig szerelmes a hokirajongó osztálytársába. Pedig a haverok most érnek rá, a kisebbiket nem lehet az anyjára bízni, a nagyobbikra pedig főleg ráfér a szülői szem! De ha az egyszerű szurkoló szempontjait nézzük, akkor sem jobb a helyzet: - Mi? A Fradit meg kell verni oda-vissza!...Ja, hogy ez csak a kupa? ... és csak az első meccs? Akkor is!!!-hangzik el a Vidi szurkolótól, a kosárlabdás:- De jó lenne, ha Lóriék ezt meg tudnák csinálni, a Szolnok sikerei óta nem járt magyar csapat ilyen magasságokban. A korongos: Nálunk nyomja a pontkirály, tovább kell menni, ha könnyű lesz, ha nem!

Szóval, melyik ujjamat harapjam?!