Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hosszú távú fogadások V. rész
Az általam követett, és kedvelt sportágak szezonjainak nagyjából az egy harmada eltelt, így itt az ideje, hogy hosszú távú...

Az általam követett, és kedvelt sportágak szezonjainak nagyjából az egy harmada eltelt, így itt az ideje, hogy hosszú távú fogadásokra adjam a fejem. A tétjeimet már megtettem, a blogomon öt részben fedem fel tippjeimet, amelyből az ötödik tippet ebben a posztban mutatom be.

A Crvena zvezda nyeri az Adria Ligát

Az utolsó tippemnek sincs túl nagy szorzója, de úgy gondolom, hogy ennek a fogadásnak is minden különösebb gond nélkül be kellene jönnie.

Az Adria Liga egy alapszakaszból áll, ahol a felek oda-vissza küzdenek meg egymással, s a körmérkőzések után a legjobb négy csapat jut be a Final Fourba, amelyet az alapszakaszgyőztes otthonában rendeznek meg. Az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik, akik sikerrel veszik az elődöntőt, azok küzdenek meg az Adria Liga címéért, ami egyben Euroliga indulást is ér, igaz, a vesztes sem bánkódhat, hiszen ő is indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban.

Alapvetően úgy gondoltam, hogy a Zvezda mellett négy csapatnak, a Partizan Belgrádnak, a Cibonának, a Cedevitának és a Buducsnosztnak lehet esélye a bajnoki címre. Ezen együttesekből jelenpillanatban viszont úgy látom, hogy a Zvezda ellenfele maximum a montenegrói gárda lehet.

A Partizan totálisan szétesett tavalyhoz képest, a gárdát nem sikerült megerősíteni, sérülések is hátráltatják az együttest, s a hírek szerint a télen sem igazolnak meghatározó játékost a belgrádiak, így pedig még az is lehet, hogy a Final Fourba sem kerülnek be. A Cibona alakulata tavaly ugyan jókora mázlival megnyerte a bajnokságot, de a két legjobb játékos elhagyta a süllyedő hajót, idén pedig jócskán visszaestek, már a legjobb négy közé jutás is bravúr lenne a horvátoktól. Az előbb említett két együttes ráadásul házon kívül abszolút súlytalan, még a leggyengébb együtteséknél is képesek beleszaladni a késbe.

A másik zágrábi gárda, a Cedevita sem túl acélos idén, a csapat teljesítményre a kétfontos ütközet is rányomja a bélyegét. Igaz, a kezdeti vergődés után Jasmin Repesáék szállítják az eredményeket, a Final Four biztosan meglesz a piros-fehéreknek, de nagy az esélye arra, hogy már az elődöntőben elvérezzenek. Köszönhetően annak, hogy vélhetően a Buducsnoszttal csatáznak a döntőbe jutásért, márpedig a montenegróiak idén bivalyerősek. A podgoricai gárda eddig csak a Crvena zvezdának hajtott fejet a bajnokságban, de az általam legjobbnak vélt gárda ellen is sokáig helytállt. Az utóbb említett két félről is megállapítható az, hogy inkább csak otthon képesek mutogatni oroszlánkörmeiket.

A belgrádi piros-fehér együttes a tavalyihoz képest nem sokat változott, de a távozók helyére minőségi játékosok érkeztek, akikkel még erősebb lett Dejan Radonjics együttese. Ezek után nem csoda, hogy az Adria Ligában eddig valamennyi meccsét megnyerte a Zvezda, és az Euroligában is jól teljesít. Igaz, egy ilyen kaliberű gárdától ez alapvető elvárás. A piros-fehérek több mérkőzésükön is megtehetik azt, hogy az első sorukat hosszú percekig, akár negyedekig pihentetik, köszönhetőn annak, hogy a padon is olyan játékosok ülnek, akik a liga összes csapatában stabil kezdők lennének.

Összességében utcahosszal a többiek előtt jár a Crvena zvezda, idén még nagyobb a különbség a belgrádiak és a többiek között minden téren. Véleményem szerint a piros-fehérek megnyerik az alapszakaszt, így pedig ők rendezhetik meg a Final Fourt, ami hatalmas előny számukra, s abban is biztos vagyok, hogy ezúttal nem fogják elszórakozni a négyes döntőt, ezét úgy vélem, hogy a Crvena zvezda megnyeri az Adria Ligát.

A tipp szorzója: 1.75

A tipp téterőssége: 6/10

A tippet a Tippmixpron játszottam meg.