hatharom.com / Blog / Bejegyzések
Hétvégi foci combino
Elérkezett a hétvége, vagyis ismét rengeteg foci mérkőzést rendeznek szerte Európában. Négy találkozó keltette fel...

Elérkezett a hétvége, vagyis ismét rengeteg foci mérkőzést rendeznek szerte Európában. Négy találkozó keltette fel érdeklődésemet, és az alapgondolataimat lebutítva egy kombivá gyúrtam össze ezen összecsapásokat.

Bayern München-Hannover 4-0

Úgy gondolom, hogy felesleges leírni, hogy melyik az erősebb és jobbik együttes. A hazaiak formában vannak, míg a vendégeknél döcög a szekér, ráadásul Huszti Szabolcs volt klubjánál - írd és mond - 15 (!) hiányzó lesz a szombaton találkozón, vagyis alaposan tartalékosan állnak fel a hannoveriek. Ám, ha a legjobbjaikkal tudnának felállni, akkor is a házigazda bajorok lennének az esélyesek, hiszen a legutóbbi nyolc müncheni tétmeccsüket rendre a Bayern nyerte meg. A jövő heti válogatott mérkőzések miatti szünet végett Guradiola a legjobbjait küldi pályára, éppen ezért véleményem szerint a Bayern könnyedén legyőzi a Hannovert.

Celtic-Hamilton 0-1

Ha a táblázatra vetünk egy pillanatást, akkor karcsúnak tűnhet a Celtic szorzója, ám, ha megvizsgáljuk a két keret értékét, akkor egyetérthetünk az oddsal, hiszen a legerősebb, a bajnokcsapat fogadja a leggyengébbet, vagyis az újoncot. A Celtic ismét formában van, még az európai kupaporondon is jól teljesít. A Hamilton sem panaszkodhat, de a zöld-fehérek elég időt adtak a többieknek a szórakozásra, vélhetőn úgy, mint tavaly, most is október elején indulnak be a Premier League-ben. Az eddigi öt bajnokijukat a Celtic Parkban rendre a glasgowi csapat nyerte, ezen összecsapások gólaránya pedig 15-1. Mindezek után úgy gondolom, hogy a Celtic otthon ismét magabiztosan megveri az újoncot.

Dinamo Zágráb-Lokomotiva Zágráb 3-0

Noha a Dinamo az utóbbi meccsein nem aratott maradandót - vereség az El-ben, gólnélküli döntetlen az utolsó helyezettnél, a kupában alapos szenvedés egy alsóbb osztályú gárdával szemben - mégis úgy gondolom, hogy piros-kék csapat megnyeri a városi rangadót. Hogy miért? Nos, Mamic mind a két klub elnöke - papíron nem az első számú embere a Lokomotivának, de igazából ő irányít mindent -, és a felek egymás elleni összecsapásai rendre "érdekesek". 14 bajnoki találkozóból 13-at nyert a Dinamo, tavaly becsúszott egy remi. Az idei összecsapásukat a rekordbajnok úgy nyerte meg, hogy a félidőben a Lokomotiva 3-1-re vezetett, majd a 81. perctől "beindult" a henger, s végül 4-3-ra a Dinamo nyert. Látva, hogy a hazai gárda elszórakozott két pontot a Beluponál, ráadásul egy kis önbizalom is kell a focistáknak, véleményem szeirnt a jóval nagyobb játékerőt képviselő Dinamo megnyeri ezt a mérkőzést.

Real Madrid-Athletic Bilbao 5-0

Nagy árat fizet a Bilabo a BL-szereplésért, hiszen látható, hogy a baszk gárda nem bírja a kettősterhelést. A piros-fehérek hat meccse nyeretlenek, minden sorozatban, hétközben például a BATE (!) otthonában szenvedtek vereséget. Ezzel szemben a Madrid szárnyal, a rossz kezdés után parádéznak Ancelotti fiai. A Realnak egyébként is muszáj nyernie, hiszen hat kör alatt négypontos a hátránya a lila-fehéreknek a Barcelonával szemben. Mindezek után véleményem szerint az gyébként is sokkal erősebb Real Madrid, hazai pályán magabiztosan legyőzi a Bilbaót.

A kombi szorzója: 2.205

A kombi téterőssége: 5/10

A kombit a Marathonbet-en játszottam meg.