Hatharom / Blog / Bejegyzések
A bukásnak is vannak pozitív hatásai
A bemutatkozó kombi szelvényem rögtön elment, hiszen óriási meglepetésre a Crvena zvezda hazai pályán nem tudta legyőzni az ezer sebből...

A bemutatkozó kombi szelvényem rögtön elment, hiszen óriási meglepetésre a Crvena zvezda hazai pályán nem tudta legyőzni az ezer sebből vérző Cibona együttesét. Ám még ebből a bukásból is pozitívan jöhetek ki hosszútávon.

Fotó: starsportphoto.com

A sportfogadásban egy óra alatt el lehet bukni mindent, viszont hosszútávon nyerni csak szépen apránként lehet, magyarul nem lehet egyik napról a másikra meggazdagodni. Úgy tekintek erre az egészre, mint egy hosszútávú befektetésre - ha máshogy gondolnék rá, talán már bele is őrültem volna - ezért is látom meg a csütörtöki veszteségben is a pozitívumot. Történt ugyanis, hogy az Adria Liga elődöntőjében a Crvena zvezda toronymagas esélyesként hazai pályán simán kikapott a Cibonától, így a bemutatkozó szelvényem rögtön vesztes lett.

Ebben mi a pozitívum?

Nos, az ezer sebből vérző, szezon közben anyagi gondok miatt megfogyatkozó zágrábiak ezzel a sikerükkel nemcsak a döntőbe, hanem az Euroliga 2014-2015-ös szezonjára is kvalifikálták magukat. Szeptembertől decemberig erre a társaságra 10 olyan mérkőzés vár, ahol alapjáraton véve teljesen esélytelenek lesznek, szinte minden csapat kivétel nélkül oda-vissza veri majd őket. Vagyis bőven visszahozhatom a veszteségemet, sőt ugye jókora profitra is szert tehetek. Akár már vasárnap is, hiszen szerintem ez az öt ember még egyszer ilyen 40 percet nem tud produkálni, főleg nem egy másik szerb - én a Partizan Belgrádot várom a döntőbe - csapat ellen, ismét óriási ellenszélben...

Aki mindezt nem szűri le, vagyis nem látja a fától az erdőt, az könnyen a veszteségek útjára terelődhet. Főleg azért, mert azonnal vissza akarja nyerni a szelvénye árát, ha nem aznap este, akkor másnap, ennek pedig csak és kizárólag bukás lehet vége. Az irodák tipikusan az ilyen fogadókat szeretik, és talán ezért nem csődöltek még be.

Általában így fogom fel a tegnapihoz hasonló esteket - ami számtalanszor megtörtént már velem -: lehet, hogy most ezt a csatát elvesztettem, de a háborúban még mindig nagyon jól állok, továbbá rengeteg javítási lehetőségem lesz az elkövetkező időkben. Például szombaton, amely napra úgy gondolom, hogy egy igen jó tippet sikerült levadásznom, ami a főoldalon is megtalálható, de ha lusta vagy megkeresni, akkor kattints ide és egyből a tippre ugrik a böngésződ.