Hatharom / Blog / Bejegyzések
Jön a Télapó, ho-ho-ho
Érkezik a Télapó, mindenki a kis csizma ablakba rakásával foglalatoskodik, és várja a jól megérdemelt csokit-sütit, más a...

Érkezik a Télapó, mindenki a kis csizma ablakba rakásával foglalatoskodik, és várja a jól megérdemelt csokit-sütit, más a virgácsot, az azonban biztos hogy a Télapó puttonyában ott figyel 10 darab mérkőzés is a mai estére vonatkozóan.

Egy ilyen gyönyörű pátoszos körmondat után kanyarodjunk is rá az érdekesebbnek ígérkező mérkőzésekre, szigorúan kezdési időpontok szerint sorrendben:

 

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors

 

A szebb napokat látott Cleveland és az önmagához mérten gyenge teljesítményt nyújtó Warriors összecsapásával indul az éjszaka, és mint általában a Télapó első édessége ez is könnyednek látszik. A Cavs a liga leggyengébb csapata, a gárdának elméletileg arculatot adó (vagy legalábbis az irányába ez lenne az elvárás) Kevin Love maródi, a csapat pedig inkább kelti szimpatikus vesztesek társaságát mintsem valós ellenfelet a GSW számára. A Warriors utoljára nyerni tudott idegenben, szerencséjükre Curry is úgy nézett ki mint aki levetette magáról a rozsdát, Durant tovább folytatja a tőle megszokott pontszórást, és Klay Thompson is a jobbik énjét mutatja. Alapvetően lenne rá esély hogy a GSW ellazázza a találkozót, azonban mivel ilyen szoros a Nyugat nem gondolnám hogy nem használják ki a lehetőséget a liga leggyengébb csapata ellen.

A GSW alaposan teletömi a Cavaliers csizmáját (is).

 

Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder

 

A szezon elején kellemes csalódás volt a Nets játéka, hiszen az elmúlt évek apátiájához képest mindenképpen érzékelhető volt az előrelépés, hogy mindezt a reménybeli rajtot feledtesse Caris LeVert sérülése. Azóta ha nem is zuhant össze teljesen a Nets de a támadósoruk botrányos, főleg az utóbbi meccseken ami semmi esetre sem biztató a liga egyik legjobb védelmével szemben. Alapvetően nem várok gálát a Thunder részéről sem, kevés pontos azonban mégis markáns győzelmet viszont igen.

 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers

 

Meggyőző ez a Clippers idén, azonban náluk is meggyőzőbb a Memphis, meglepetés mindkét csapat előkelő helyezése és mutatott játéka is. A Grízlik idén egyszer már megsebesítették a los angeles-i csapatot, akkor azonban a hosszabbításban nem voltak kellőképpen koncentráltak és a Clippers nyerte azt a mérkőzést. A Memphis otthon nagyon jó mérleggel rendelkezik (7-3) és előnyükre szolgál hogy a Clippers az idegenbeli túrájának 4. állomásához ért.

Szoros Memphis győzelmet várok.

 

Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets

 

A win-win szituáció iskolapéldája az a helyzet amit a Butler csere okozott, hiszen azóta a Minny és a Philly is szárnyal, nagyon úgy fest hogy minden legó odakerült ahová valójában valóak. A Hornets túl jó csapat a tankoláshoz, az érdemi harchoz viszont túl gyengék, most pedig még Kemba Walker is kisebb sérüléssel bajlódik, Zeller nem biztos hogy pályára tud lépni, Marvin Williams pedig biztosan kihagyja az összecsapást. Jobban egyben van a Minny, egészségesebb is és a hazai pálya is mellettük szól.

Nem várok csodát a Hornetstől, nem gondolnám hogy sok pontra lennének hivatottak ma este.

 

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs

 

A Lakers most alaposan odavághat a Spurs-nek, akik egy hatalmas sallerből próbálnak felállni back-to-back, ráadásul idegenben amúgy sem túl acélos csapat. Hiába irányítja a Spurst a Télapó, nincs az a virgács amivel el tudná ijeszteni LeBronékat attól hogy újabb taslit adjanak az egyre reménytelenebb helyzetben lévő texasi alakulatnak. Nem mellesleg a Lakers 2 napot pihent a találkozó előtt.

Végig kézben tartott meccs, szolid Lakers győzelem.