Hatharom / Blog / Bejegyzések
Férfi vízilabda OB1 felsőház
Két rangadót is rendeznek ma, fej-fej mellett állnak a csapatok, itt már nem szabad hibázni.

Az első és talán a nagyobb derbin két 100%-os csapat találkozik, név szerint a FTC és az OSC. Neveket felsorolni nem fogok, két bivaly erős keret csap össze ma este. A Magyar Kupa fináléjában találkoztak, akkor 11-7-re nyert a Fradi. Fontos a győzelem mindkét csapatnak, hogy pályelőnnyel kezdhesse meg a rájátszást. Én erősebbnek és mélyebbnek érzem a Fradi keretét, hazai pályán játszhatnak, ez is mellettük szól, ellenük szól, hogy vitézkednek a BL-ben is, így nagyobb terhelést kapnak, az OSC meg elkapta a fonalat, jó formában vannak és rangadókat nyertek meg mostanában.

A bukmékerek szerint az FTC a favorit, nem meglepő. Háromesélyes piacon 1.40 körül fizetnek a hazaira, ami teljesen vállalható. A -1,5 hendi 1.70 körül van hazaira, még ez is korrekt. Gólszámos piacon 18,5-ös a határ, itt én az over felé hajlanék, de a nagy tét miatt lehet, hogy a védekezés kap főszerepet, ezért ezt a piacot én elvetem. Amire rámegyek közepes téttel az a FTC -1,5 ázsiai hendi 1,70-ért jelenleg.

 

A következő rangadó az Eger - Szolnok derbi. Itt sem sorolom a játékosokat, hiányzókról nem tudok, teljes kerettel feszülnek egymásnak a csapatok. Ennél a párosításnál a Szolnokot érzem erősebbnek, a tavaly év végi botladozás után idén nagyon jól játszanak, hónapok óta megy nekik a játék, nem csak a hazai bajnokságban, hanem a BL-ben is. Nekik fontosabb talán a meccs, mert egy pont hátrányban vannak. Én képesnek érzem őket arra, hogy az egri uszodában is nyerjenek.

A bukmékerek egy hajszállal a vendékeket tartják a mérkőzés esélyesének. Háromesélyes piacon 2.30-at fizet hazai és 1.85-öt fizet a vendég kimenetel, ami szerintem tükrözi az erőviszonyokat, így korrektnek tartom. Gólszámos piaccal itt sem operálnék a fentebb említett indokok miatt. Ezen a meccsen, közepes téttel a Szolnokra fogadok háromesélyben 1.85-ért.

 

Elég esélyesnek érzem a fentebb írt két tippet, ezért alacsony téttel megjátszom együtt is, úgy egy triplát ad. A magyar királyi bukinál az Eger - Szolnok meccset csak 3-as kötésben lehet játszani.