hatharom.com / Blog / Bejegyzések
Magyarország - Hollandia női Világliga/Európa Kupa selejtező
Az Európa Bajnok ellen folytatódnak a küzdelmek, hazai pályán a Laky Károly uszodában. Telt ház lesz, egy nap alatt elfogytak a jegyek, aki élőben szeretné nézni a találkozót az kapcsoljon 18:30-tól az M4Sport-ra.

Egyszer már találkoztak a felek, ebben a csopotban, fordított pályaválasztással. Akkor parádés játékkal 3 negyedig iskolázták a hollandokat a lányok, viszont a végén nagyon belealudtak a meccsbe, így, egy 4-0-ás utolsó negyeddel döntetlenre mentették a hollandok a találkozót, de végül büntetőkkel kikaptak. Mostanában több, olyan meccs is volt, amit az utolsó negyedben "sikerült" szorossá tenni, ami egy kis oda figyeléssel elkerülhető lenne. Erre készülnek a csajok és Bíró Attila szövetségi kapitány is.

Az előjelek jók. Válogatott játékosaink jó formában várják a találkozót, klub szinten is megy a játék, nem csak a magyar pontvadászatban, hanem nemzetközi "vízeken" is. Ismeri egymást a két alakulat, évente pár tétmeccset játszanak egymással. Nagy változások nincsenek a keretekben. Eleget készültek, tudják miben kell javulni és tudják a siker kulcsát is. Egy ilyen presztizs csatát telt házas, hazai medencében kötelező megnyerni, még úgy is, hogy nem szabad elfelejteni, hogy az Európa Bajnokról van szó és nem számíthatnak könnyű mérkőzésre lányaink.

A tényeknek megfelelően a bukiknál is favorit a magyar válogatott. Háromesélyes piacon a hazai kimenetel 1.60 és 1.70 között fogadható, ami szerintem korrekt. 1.60 alatt felejtős, de nem valószínű, hogy beesene az odds. Jó forma, hazai közönség, presztizs csata. Nekem ennyi kockázatot meg ér, rápróbálok. A gólszámos határt 18,5-ön húzták meg, ami egy picit magas számomra. Válogatottunknak a védekezéssel kevesebb problémája szokott lenni, mint a támadással, a hollandok meg egy köztudottan jól védekező csapat évek óta, ezért erre nem tippelnék. Biztonságosabb tippnek ott van a kétesély hazai oldalra, ezt 1.40 körül mérik.