Hatharom / Blog / Bejegyzések
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája 8. forduló
A forduló második játéknapja következik. Nagyon úgy néz ki, hogy ma hanyagolni kell a fogadást. Pár gondolatot írok, remélem segít, ha esetleg valaki mégis fogadásra adná a fejét. Hiába van sok meccs ma, nem találtam olyan opciót, amit nyugodt szívvel megjátszanék.

Két részre bontanám a mai napot. Az egyik fele, ahol még komoly tétje van a meccsnek, a másik, ahol továbbjutás szempontjából nem igazán, max a presztizs vagy az eredmény kozmetikázása lehet a cél. Kezdem a "tét nélkülivel".

Egy magyar érdekeltségű találkozóval kezdek, ami az Eger - Zvezda. Az Eger nem érhet oda a továbbjutást érő pozícióba, pontosabban matematikailag még igen, de játéktudásban nem közelítik meg az előttük állókat, szinte kizártnak tartom, hogy továbbjussanak. A Zvezdának minden baja van, örülhetnek ha nem utolsóként zárnak. Háromesélyes piacon nem fizetnek semmit a hazaira, az 5,5-ös hendi elég nagy, hogy egyik irányba se legyen jó. Gólszámnál egy viszonylag magas 19,5-ös határt állapítottak meg a bukik. Kérdés, hogy milyen játékot akarnak gyakorolni a csapatok és milyen lesz a bírói felfogás. Ez a két tényező minimum befolyásolja a gólszámot. Erre sincs vállalható megoldás.

Hannover - Spandau: Német házi derbi, Hannover tuti ott lesz a Final8-ben (rendező), a Spandau meg tuti nem. Presztizs csata. Kimenetelre nem fogadnék, eléggé háromesélyes a találkozó. Hazai medencében az előző körben viszonylag simán nyert a berlini alakulat. A Spandaunak fontosabb a meccs, de továbbjutásra csak matematikai esélyük van, tudásuk még nem elég hozzá, ha mondanom kellene valamit, akkor a Spandau felé tenném a kétesélyt vagy a hendit.

Steaua Bukarest - Barceloneta: A románok messze vannak a továbbjutástól, a spanyolok ott lesznek a végelszámolásnál. A spanyoloknak hozni kell a kötelezőt (a Brescia-FTC mérkőzésen valakik pontot/pontokat fognak bukni), a románok becsületből küzdenek majd. Előző fordulóban Barcelonában, meglepetésre "csak" 11-8-ra nyert a spanyol alakulat. (8,5 volt a határ) Ennek és a mostani idegenbeli szereplésüknek köszönhetően 3,5-ös a határ, ha nagyon kellene valamit mondani, ezt a hendit meglépheti a Barceloneta, negyedenként egy góllal bőven jobbak a spanyolok, kérdés, hogy a medencében érvényesíteni tudják-e tudásbeli fölényüket.

Pro Recco - Dinamo Moszkva: Ezt nem részletezném. Nálam ez hatalmas no bet.

 

Következnek azok a találkozók, ahol van tétje a mérkőzésnek.

Olympiakosz - Dubrovnik: A horvátok nagyon jó pozícióban vannak, csak nyertek ezidáig a csoportban. Nem kérdés, hogy a görögöknek fontosabb a találkozó. Háromesélyes piacon nagyon beesett hazai kimenetel. A kezdeti 1.85-ről 1.55-re. Ennyiért én tuti nem játszanám meg. Nem néztem utána, hogy milyen kerettel mennek a horvátok vagy van-e sérült, ha minden változatlan, akkor még így is a vendég felé húzok. Magyar szempontból egy horvát pontszerzés lenne a legjobb, nehéz helyzet, mert a görögöknek kb. élet-halál harc ez. Az biztos, hogy nagy csata lesz, több forgatókönyv elképzelhető, ez nálam no bet.

Jardan ST - Sport Management: Kellemetlen stílusban, tét nélkül pólózó hazai alakulat fogadja a nála valamivel jobb kerettel rendelkező olasz csapatot. Fordított felállásban szoros meccset játszottak. Felszabadultan játszhatnak a hazaiak, a vendégeknek az ilyen találkozókon pontot/pontokat kell szerezni, hogy megmaradjon az előnyük, itt igazából csak ők veszthetnek. No bet.

Brescia - Ferencváros: A csoportkör egyik legfontosabb meccse ez a fradinak. Az előző talákozón kis szerencsével vagy bírói hozzájárulással (döntse el mindenki magának) sikerült megmenteni egy pontot. Arról a találkozóról írtam bővebben, ezért most nem teszem.

Azóta annyi történt, hogy a fradiból kiesett három válogatott alapember. Név szerint Varga Dénes (CsK és a tavalyi év legjobb pólósa), Jansik Szilárd (gólerős védő), Mezei Tamás (center). Ugyan sérülésből visszatért Slobodan Nikic, de még nem 100%-os. A bukmékerek szinte 50-50%-ra lőtték be a találkozót, ami engem picit meglep. Látván két héttel ezelőtt milyen jól játszott a Brescia, és most egy jóval gyengébb fradit fogadnak hazai környezetben, csodálom, hogy nem esett be a nyitó odds. Lényeg, de ne legyen igazam, nagyon a hazai felé csalnak az érzékeim, amire igen pofás oddsot is adnak, ha valakit nem zavar, hogy magyar ellen kell fogadni, akkor próbáljon rá, én kihagyom.