Hatharom / Blog / Bejegyzések
Férfi vízilabda Világliga selejtező
A selejtező körnek az első fele már lezajlott. Nagyjából láthatóak az erőviszonyok. Van egy-két érdekes összecsapás ebben a fordulóban.

4 csoportban küzdenek a csapatok, két 4 és két 3 csapatos leosztásban. Érdekesség, hogy ez nem csak Világliga, hanem Európa Kupa selejtező is egyben. Az Európa Kupából is be lehet jutni a Világliga döntőjébe. A Világliga győztese lesz az, aki elsőként kvalifikálja magát az olimpiára. Az Európa Kupa nyolcas döntőjét 2019. április 5-7. között Splitben rendezik.

Az első mérkőzés, amivel foglalkozom az a Németország - Magyarország találkozó. Nem hiszem, hogy ecsetelni kellene a két ország vízilabdája közti különbséget és pont ez a becsapós, ebben a meccsben. Háromesélyes piacon 1,10 és 1,20 között fizetnek a magyar győzelemre, 4,5-ös hendivel favorit a magyar válogatott. Mindkét opciót rizikósnak találom. A német vízilabda feljövőben van, ha rossz napja van a válogatottnak, simán lehet szoros eredmény is, ahogyan volt már nem egyszer, viszont, ha kijön a csapatok közti különbség, akkor egyoldalú is lehet a találkozó, ezért nem tetszik egyik irányban sem a hendi. Amiben érdemes gondolkozni az a sok gól, 19,5 a határ, ami nem alacsony, de szerintem megdobhatják, jelenleg 1,85-ért játszható, 1,70 alatt felejtős. A németek hazai medencében bizonyítani akarnak és a gyors, úszós vízilabdát képviselik, veszteni valójuk nincs. A magyaroknál valószínű szerepet kapnak olyanok is, akik nem mindíg lehetnek a csapatban és beszeretnék biztosítani a csapatba kerülést. (pl.: betegség miatt Mezei és Zalánki helyett, Német Tóni és Sedlmayer Tamás a keretben) Szerintem minden adott lesz egy sok gólos találkozóhoz.

Két rangadót is rendeznek a mai napon. Az első az Olaszország - Montenegró találkozó. Az első meccsen jobbak voltak az olaszok, végül büntetőkkel kikaptak. Most győzniük kell, nem árt, ha rendes játékidőben. Campagna, az olasz szövetségi kapitány is ezt várja fiaitól. Minőségibb az olasz keret, hazai pályán is játszanak. Azt meg kell jegyezni, hogy egy kellemetlen ellenfélel van dolguk Montenegró esetében, igazi kemény, fizikai vízilabdát játszanak, ennek ellenére én azt mondom, hogy háromesélyben hazai 1,65 és 1,70 között van most, 1,60 alatt nem ajánlom. Biztosabbak választhatják a meccsgyőztes opciót vagy a kétesélyt.

A másik rangadó a Görögország - Spanyolország találkozó. Két hasonló stílusú és hasonló játékerejű csapatról van szó. Idegenben nyertek a görögök. Egy kevés gólos, szoros meccset várok, ahol a görögök nem kapnak ki hazai pályán. Mostanában összeszedettebbek, mint a spanyolok, a védekezés mindkét csapatnál megy, a támadás lesz a kulcs kérdés. Én a hazai pálya, a jobb forma miatt a görögök felé hajlok. Itt lehet kevés gól (a határ  16,5). Nagyon döntetlen szagú a mérkőzés, amit 6-szoros pénzzel jutalmaznak. Választásom kétesélyben Görögország, ezt 1,50 körül mérik.

Single tippeknek jók, de banker szelvénynek is jó megoldás lehet az over meg mondjuk a két kétesélyes hazai. Magyar irodánál, a magyar meccs az kötésszám-tiltással szerepel. A másik kettő fogadható külön.