Hatharom / Blog / Bejegyzések
Tour Down Under 4. szakasz
Unley-Campbelltown, 129.2km, Dombos, Ez egy olyan szakasz lesz, ahol feltételezhető, hogy az összetettben érdekeltek is oda teszik magukat.

Ez a szakasz nem először szerepel a TDU-n. Viszonylag egyértelmű az útvonal. Rögtön az elején ott egy hegy, itt elképzelhető, hogy páran szökni fognak, de a szakasz középső része nem igazán veszélyes, ezért azok a csapatok, akiknek az embere ott lehet a végén tuti kontrollálni fogják a szökevényeket. A "könnyebb" rész után jön az izgalom, a támadási pont, majd utána a lejtmenet és a cél. 2016-ban itt támadott Porte, de Woods is jól ismeri ezt a "hegyet". A forgatókönyv egyszerű, egy jól indított támadással és egy bevállalós lejtmenettel meg lehet nyerni a szakszt, ha többen érkeznek a célhoz, akkor sprinttel lehet eldönteni a helyezéseket és a jóváírásokat, ami egy ilyen szoros versenyen sorsdöntő lehet a végelszámolásnál.

Esélyesek lehetnek a győzelemre Woods, Bevin, LL Sanchez és Impey. A sprinterek nem fogják bírni az emelkedőt, a kifejezett hegyimenőknek meg a lejtmenet és a sík befutó nem kedvez.

Nálam Woods és Sanchez a favorit. Várok, amíg a bukik jönnek a oddszokkal és nézek valami. Bevin számomra sötét ló, ma kiderül, hogy bírja-e az emelkedőt, ha igen ott lehet a végelszámolásnál. Porte szerintem nem most fog támadni, várja a nagyobb hegyet.

Woods szorzója eléggé beesett, nem csak erre a szakaszra, de az összetettre is. Én rápróbálok alaptéten, olyan 4,5-5 körül lehet játszani.

H2H-ben jó párosítás lehet L.L. Sanchez Gil - J. McCarthy (Sanchez-re) és W. Poels - M. Woods (Woods-ra), ezeket 1,5 körül mérik, együtt a kettő bő dupla.

Szakasz után okosabbak leszünk.