Hatharom / Blog / Bejegyzések
Franchise taget kapott Jairus Byrd, a Buffalo Bills safetyje
ABuffalo Bills bejelentette, hogy franchise taget adott a lejáró szerződésű free safetyjének, Jairus Byrd-nek. A Bills még mindig bízik benne, hogy...

 

A Buffalo Bills bejelentette, hogy franchise taget adott a lejáró szerződésű free safetyjének, Jairus Byrd-nek. A Bills még mindig bízik benne, hogy sikerül hosszútávú megállapodásra jutni a játékosukkal, de biztos ami biztos taget helyeztek rá.

A The Buffalo News értesülései szerint a 26 éves védő nem exkluzív franchise taget kapott ami azt jelenti, hogy tárgyalhat más csapatokkal és egy jobb ajánlat esetén a Bills már nem módosíthat. A lépés nem volt meglepő, hiszen miután a múlt hónapban elküldték a safety George Wilson-t nem engedhették meg maguknak, hogy elveszítsék Byrd-öt.

 

 

Byrd a Bill secondaryjének egyik legtehetségesebb játékosa és a tavalyi szezonban nagy lépést tett előre. Eddig két alkalommal választották be a Pro Bowl és az All-Pro keretbe. A tavalyi szezon után mindkét listán szerepelt a neve.

A tavalyi szezonban 1.1 millió dollárt kapott és amennyiben elfogadja a felajánlott taget akkor 6.9 milliót fog keresni a következő szezonban. Ha sikerül megegyezniük egy hosszútávú szerződésben akkor is hasonló összeggel számolhat.

(nfl.com, Fotó: mkrob.com)