Hatharom / Blog / Bejegyzések
MLB 2013.08.21.
A tegnapi gyalázatos teljesítmény után ma csak jobb következhet, legalábbis bízom benne, hogy sikerül szépíteni a mérlegen. Az...

A tegnapi gyalázatos teljesítmény után ma csak jobb következhet, legalábbis bízom benne, hogy sikerül szépíteni a mérlegen.

Az első tipp a legkorábbi meccsre jön:
1. Atlanta Braves (Alex Wood) at New York Mets (Jon Niese) ATL Runline -1,5 odds: 2,10 Iroda: bet365

Végeredmény: 4-1

Ma ismét az Atlantára teszek ráadásul ugyanolyan odds-on, mint tegnap. Már tegnap is jónak láttam az ATL-t arra hogy nyerjenek legalább kettővel, azonban ha lehet ma még jobb helyzetben vannak.
Ma Alex Wood fog kezdeni a Breves részéről, aki Niese-vel összehasonlítva, sokkal jobb teljesítményt nyújt a legutóbbi kezdései alkalmával. Augusztus hónapban 3 kezdése során igazán kiválónak számító 0.98-as ERA mutatót tudhat magáénak. Ezzel szemben Niese ebben a szezonban nagyon rosszul teljesít a Braves ellen, ezt kiválóan mutatja, hogy eddigi két kezdése alkalmával 12.27-es ERA mutatót tud felmutatni, és 10 run-t ért el ellene az ATL 7 és 1/3 inning alatt.
Emellett a rendelkezésre álló bullpenek statisztikáit és formáit elnézve is jelentős előny mutatkozik az ATL oldalán. Az ütősorok esetében mindkét csapatból 2-2 nagyon jó ütőjátékos fog hiányozni, azonban a Braves esélyeit növeli, hogy a Mets-nél számos játékos pihenőt kapott a mai napra, köztük több hasznos ütőjátékos is, így az ő ütőteljesítményük valószínűsíthetően tovább gyengül majd.
Mindezek alapján, a tegnapihoz képest fordított eredményt várok ma kora este, és azt gondolom legalább 2 run különbséggel diadalmaskodik majd az Atlanta.

2. Boston Red Sox (Felix Doubront) at San Francisco Giants (Barry Zito) BOS Runline -1,5 odds: 2,00 Iroda: bet365

Végeredmény: 12-1

A Boston nagy csatát vív csoportjának első helyéért, a Frisco viszont már lemondhat a playoffról idén.
A tippet a két kezdő dobó közötti különbségre alapozom. A mai meccsen ugyanis a Giants részéről nem Zito, hanem Chad Gaudin kezdése volt tervezve, azonban őt sérült listára tette a Frisco, és helyére Zito ugorhat be, aki legutoljára a pénteki meccsen játszott bullpenként. Meg is van az oka annak, hogy elveszítette kezdő pozícióját, ugyanis nagyon rossz teljesítményt nyújtott a legutolsó meccsein. Az utolsó 3 kezdése egyike során sem volt a pályán 5 inning-nél többet, ezalatt viszont 9,90-es ERA mutatót és 2,20-es WHIP mutatót hozott össze, amin nagyon rossznak mondható ezen a szinten. Beugróként nem várok tőle jobb teljesítményt ma sem. Vele szemben Doubront sokkal jobb formát mutat, bár legutóbb a Yankees ellen ő sem teljesített jól.
A bullpenek tekintetében közel azonosan áll a két csapat, viszont az ütősorokat figyelembe véve jelentős előnyben van a Boston, akik az egyik legerősebb gárdával rendelkeznek ezen a téren. 1-1 komolyabb hiányzó van mindkét csapatnál így az ütők erőviszonyában nagy változás nem történt.
A sokkal erősebb ütőteljesítmény és Zito rossz formája miatt én ma a Red Sox magabiztos győzelmét várom.

3. Minnesota Twins (Kevin Correia) at Detroit Tigers (Anibal Sanchez) DET Runline -1,5 odds: 1,80 Iroda: bet365

Végeredmény: 7-1

A második olyan mérkőzés ma, amelyre tegnap is ugyanezt a tippet ajánlottam. A véleményem ma sem sokat változott, viszont a szituáció, ha lehet még jobb, mint tegnap. Sanchez ugyanis nagyon jó formában játszik, sorozatban 4 szereplését megnyerte, és ezek alatt nagyon jó statisztikákat hozott össze. Correia viszont egyáltalán nem tud a szezon során konzisztensen jó teljesítményt nyújtani, vannak jó mérkőzései, de vannak egészen rosszak is. Nem gondolom, hogy éppen a DET ütősora ellen tud majd visszatérni a jó formájához.
Áttérve az ütősorokra, a Tigers hiányzóik ellenére is jelentősen jobb teljesítményt nyújt a szezon során ezen a téren, emellett ma a bullpenek tekintetében is jobb helyzetben van a Detroit, mint a Minnesota, így nem látok olyan indokot, amely azt alapozná meg, hogy a Twins szorosan tudja tartani a mai mérkőzést.

4. Los Angeles Dodgers (Zack Greinke) at Miami Marlins (Nathan Eovaldi) LAD Runline -1,5 odds: 1,83 Iroda: bet365

Végeredmény: 4-1

Ahogyan már korábban is írtam a Dodgers kirobbanó formában játszik már hosszú ideje, ez igaz az egész csapatra, tehát a pitcherekre és az ütőjátékosokra is. A mai mérkőzésen is két, ellentétes formájú dobó kezd majd. Greinke a legutóbbi 3 jelenését sorozatban megnyerte, összességében pedig legutóbbi 9 kezdéséből 8-at győztesként zárt, ezenkívül 13 és 2/3 inning alatt nem kapott run-t. Ez több, mint meggyőző teljesítmény, ami Eovaldi-ra már nem jellemző, ugyanis július 12-e óta játszott 6 mérkőzésén nem tudott győzelmet felmutatni, legutóbb pedig a San Fransisco ellen egészen katasztrofális teljesítményt nyújtott.
A bullpenek tekintetében alapvetően megegyeznek a mai erőviszonyok, azonban az ütősorok esetében ismét sokkal jobban áll a Dodgers.
Mindezek alapján arra számítok, hogy a LAD folytatja remeklését és legalább 2 run különbséggel nyeri meg a mérkőzést.

5. Washington Nationals (Ross Ohlendorf) at Chicago Cubs (Jake Arrieta) első 4 és 1/2 inning total runs under 4,5 odds: 1,86 Iroda: bet365

Eredmény a félidőben: 6-1

Ez egy kicsit speciálisabb fogadási forma és ritkán is alkalmazom, de ma úgy gondolom jó eséllyel lehet profitálni belőle.
Főként a két kezdő dobó jó teljesítményére, valamint az ütősorok kicsivel visszafogottabb játékára alapul a tipp. Ohlendorf és Arrieta is keveset játszott még az idei szezon során, ám ezen alkalmakkor mindketten remek teljesítményeket nyújtottak, és ezt statisztikáik is remekül mutatják.
A két csapat ütősora nem tartozik a liga elitjébe idén, a Nationals pedig két komolynak nevezhető sérülttel is rendelkezik, amely szintén kedvez ennek a fogadásnak.
Mindezek mellett a rendelkezésre álló bullpenek nem a legjobbak a mai napon, ezért a meccs a végére könnyen kifordulhat overbe, de azt gondolom, hogy amíg a kezdők pályán lesznek (5-6 inningen keresztül), addig nem sok run fog születni, így az első félidő under jó választás lehet.

 

UPDATE: Jó adag szerencsével indult a nap az Atalanta kapcsán, ugyanis hosszabbításban a bírói ténykedésnek is köszönhetően kerülhetett sor végül a sorsdöntő home run-ra. De a lényeg, hogy a tipp lejött, szerencse pedig mindenhez kell, ezúttal a jó oldalon álltam. :)
Ezt követte a nap legsimább meccse és tippje. Ahogy vártam Zito hozta a rossz formáját, a Boston pedig már az elején "szétütötte", majd pedig a bullpen szakaszt is magasan nyerték.
A Detroit találkozója a 6. inning végéig nagyon kiegyenlített és szoros meccset hozott (jobban is, mint vártam), azonban a bullpen szakaszban nem kegyelmezett a Tigers és a végén simán hozták le.
A Dodgers és Greinke végig kézben tartotta a mérkőzést és éppen annyit hoztak ki magukból amennyi a győzelemhez és a tipp kizöldüléséhez kellett. :)
A Washington meccsén végül a koncepcióm egyik fele ült, mert a végén over lett a meccs, kár hogy már a félidőben is az volt. Sajnos Arrieta nem tudta hozni a mutatott jó formáját és a WAS ütői ezt könyörtelenül kihasználták már legelején. Utólag be kell látni, hogy ez egy hibás tipp volt. A jövőben sokkal körültekintőbben kell eljárnom az ilyen típusú fogadásoknál.

Mindent egybevetve ez egy jó nap volt, főként a tegnapi fényében. Igyekszem a jó úton maradni és szépen lassan ledolgozni az összeszedett bukót.

 

Sok sikert Mindenkinek!