hatharom.com / Blog / Bejegyzések
Életem legviccesebb fogadásának története
Nyilván ismeritek azt az érzést, amikor felteszel egy csinos összeget egy underre, overre, hendikepre, 3way-re vagy bármi normálisra. A...

Nyilván ismeritek azt az érzést, amikor felteszel egy csinos összeget egy underre, overre, hendikepre, 3way-re vagy bármi normálisra. A nyereménynél talán csak az jobb érzés, amikor kifizetődik a szakértelem - vagyis azt látsz egy meccsen, amit előre megjósoltál. Fantasztikus megélni azt, amikor hosszú órák elemzése után az elvárások és az eredmény végül találkozik. De mi a helyzet, ha az ember valami tényleg hülyeségre fogad, amely látszólag egy pénzfeldobás, egy megindokolhatatlan hülyeség?

Nemrég írtam arról, hogy Nagy-Britanniában tömegek fogadnak arra, hogy Vilmos herceg és Kate Middleton második gyereke milyen nemű lesz és mi lesz a neve. Azt hiszem, életemben nem foglalkoztam összesen annyit egy tippel, mint csak ezzel. Névszakértők véleményét olvastam el, fórumokat keresgéltem, minden bulvárcikket elolvastam, kezdőoldalam a Telegraph lett, Twitteren követni kezdtem mindenkit, akinek köze van a királyi családhoz - egy szóval rákattantam erre a fogadásra. Soha nem hittem volna, hogy valaha a kínai születési naptárat fogom bújni, hogy még egy érvet találjak magamnak arra, hogy a kölyök bizony kislány lesz.

Hosszú órák-napok munkája után végül megszületett az ítélet: a gyereknek lánynak kell lennie és Alice-re kell kereszteljék. Nem tettem rá irdatlan összeget, elvégre is papíron ez egy 50-50 fogadás, hiszen hacsak nem űrlényt vár a hercegnő, akkor fiú vagy lány lesz. Ennek megfelelően az oddsoknak nyilván egálon kéne állniuk, de mégsem. Olyan ez, mint amikor a Super Bowlon nem egyenlő volt a fej és az írás esélye, csak itt még extrémebb volt az eltolódás. Én még 1.90-ért fogadtam meg a lány kimenetelt, ami a kicsi születése előtt néhány órával 1.44-re csökkent. 1.44-re egy szinte teljesen 50-50 fogadás.

Az oddsok alakulásából úgy tűnt, nem csak én zúgtam bele a tippbe, hiszen 8-szoros szorzóról egészen 2.25-ig csökkent, hogy Alice lesz a gyerek neve. A biztonság kedvéért levédtem a két legesélyesebb fiúnevet is, így akkor is jól jártam volna, ha a legifjabb trónörökös az Arthur vagy James nevet kapja. Hosszú, kínkeserves napok voltak, amíg végre kibújt a kölyök Kate pocakjából. Habár szülés papíron 23-ára, vagyis csütörtökre volt kiírva, végül Kate csak nagy nehezen akarta kinyomni a kölyköt.

És mi lett a végeredmény...? Nos, a kislány szombat reggel, brit idő szerint nem sokkal fél 9 után a világra jött, beigazolva, hogy nem véletlenül volt hatalmas favorit a gyengébbik nem. A  Bet365-ön ugye 1.44-es szorzóval zárt a kislány, tehát elég nehéz lenne azt mondani, hogy itt senki nem tudott semmit. Érdekesség azonban, hogy nevet csak napokkal később kapott az újszülött, ráadásul amint kiderült, hogy George-nak kishúga lesz, a legnépszerűbb opció, vagyis az Alice elkezdett növekedni, egészen 3.00-ig és a Charlotte, illetve Victoria opciók kezdtek csökkenni. Valamilyen megérzéstől vezérelve én a Victoriát favorizáltam jobban Charlotte-tal szemben, így azt védtem be egy kevéssel, de még mindig az Alice volt a legkifizetődőbb opció.

Hétfő délután 3 óra körül megszületett a név is: Charlotte nyert, én pedig sajnos vesztettem... volna. De hatalmas szerencsémre az iroda figyelmetlen volt és a legelső tweetet követően még három percig kint hagyták a fogadási lehetőséget. Természetesen jött a cash-out, amiből csak lehetett és megtettem 3.50-ért Charlotte-ot. Az iroda korrektségét mutatja, hogy nem problémáztak vele, jóváírták a szépen elkapott fogadást, mintegy jutalmazva az éberségemet.

Mint látszik, 16:01-kor lett megtéve a fogadás, az első tweet pedig 15:58-kor érkezett a névről

Bármi lett volna az eredménye, komolyan, ez megérte. Figyelni a Twittert haverokkal, lelkendezni annak, hogy megnőtt a rendőri jelenlét a kórháznál, mert jön a pici, baromi vicces és szórakoztató néhány nap volt ez, amelyre egy ilyen hiba tette fel a koronát a  Bet365-től. Amit természetesen köszönök szépen, maradok lelkes, állandó játékosuk :)