Hatharom / Blog / Bejegyzések
Rummenigge bejelentette utódját a Bayern élén
A német rekordbajnok CEO-ja 2002 óta tölti be szerepkörét és már most megtudtuk, hogy ki váltja 2021-ben.

Karl-Heinz Rumeniggének két éve van hátra a Bayern München ügyvezetőjeként, de már most bejelentte, hogy ki követi ebben a szerepkörben. A stafétát a csapat legendás portása, a 49 éves Oliver Kahn veszi majd át tőle - Kalle így nyilatkozott a Sky Sportsnak ezzel kapcsolatban.


"Igen, valóban befejezem. Ez a megfelelő idő, hogy átadjam Oli Kahnnak a stafétabotot. A terv az, hogy ő lesz az utódom, addig is igyekszem tanítani. Nagyon fontos játékosa volt a klubnak, a vezetőség már zöld utat adott, én pedig hiszek benne. Korábban egyszerűbb volt, manapság azonban rögtön bedobnak a mély vízbe, és akkor kell megtanulnod úszni. De úgy hiszem, hogy jól fogja csinálni, én pedig élvezhetem a megérdemelt visszavonulást” - mondta Rummenigge.


Kahn egy elég sikeres karriert követően 2008-ban akasztotta szögre a kesztyűjét, miután a Bayern hálóját 14 éven keresztül védte. Pályafutása alatt nyolc Bundesliga-győzelmet ünnepelhetett és 2001-ben a Bajnokok Ligája trófeáját is a magasba emelhette. A német válogatottal 1996-ban Európa-bajnok, 2002-ben világbajnoki döntős, 2006-ban pedig vb-bronzérmes volt. Az utóbbi időben sem tétlenkedett, hiszen a német ZDF televízió szakértőjeként láthattuk a képernyőn és ugyan nincs sok tapasztalata a leendő szerepkörben, a közvélekedés szerint jó kezekbe kerül az irányítás.