Hatharom / Blog / Bejegyzések
"No al calcio moderno!"
A keddi, Atlético Madrid elleni parádés sikert követően a Juventus vasárnap délben még mindig fáradt volt, így idei első bajnoki vereségét szenvedte el.

Tekerjünk vissza vasárnapra, egészen a Genoa-Juventus mérkőzésig. A meccsre a Juve remek hangulatban készülhetett, hiszen kedden fenomenálisa játékkal, fordított mínusz kettőről és ejtette ki az Atlético Madridot az Bajnokok Ligájában. Azon találkozó lefújásától számítva, a hétvégi kezdősípszóig kereken 110 óra (!) állt a csapat és a játékosok rendelkezésére, hogy kipihenjék a hétközi találkozót és újfent közel 100 százalékot adva behúzzák a hétvégi bajnokit, ami elvárás ugye feléjük szemben, hiszen profi futballistákról beszélünk. Ám ez mégsem sikerült, a spanyol csapat ugyanis totálisan leszívta a Juvét...

Ezt nem én találtam ki, az index.hu is megírta és a DIGI Sport kommentátora is ezt (vagy ehhez hasonlót) mondta a mérkőzés alatt. De álljunk már meg egy pillanatra, öt (négy és fél) nap nem elég kipihenni egy meccset, még, ha az extra kemény is volt?

Gondoljunk csak a fizikai munkásokra, mondjuk a kőművesekre, akik kedden felhúznak egy falat, és szerdán még egyet, csütörtökön és pénteken úgy szintén, majd szombaton (és lehet, hogy vasárnap is) mennek túlórázni esetleg maszekolni és újabb kemény fizikai munkát végeznek el. K is rúgnák őket, ha ilyet szólnának: "Bocsi főnök, de a keddi falazást követően szerdán pihenőt kérek, és komolyabb munkát maximum vasárnap délután tudok csinálni, de akkor sem százszázalékos erőbedobással, mert ez a keddi munka totál leszívott!" A legjobb az egészbe, a Juve futballistáinak döntő többsége egy hét alatt többet keres, mint egy magyarországi agyonhajszolt kőműves 40 év alatt. Ja, és, hogy visszakanyarodjunk a meccsre, a keddi kezdőből csak öten voltak a pályán, amikor Genovában elstartolt a mérkőzés (a hazai sikerre egyébként 7,50-szeres pénzért is lehetett fogadni, a 2-0-s genovai győzelem pedig 31-szeres oddsot is ért)...

Persze ez a vereség nem oszt, nem szoroz, a Juventus továbbra is 15 ponttal vezeti a Serie A-t, biztos, hogy bajnok lesz, de azért jó pár kisembernél elrúgta a pöttyöst a csapat.

(Hozzátenném, hogy ez a kirohanás nem csak a Juventus ellen irányult, mivel ezt az utóbbi években jó pár csapatra és játékosra rá lehetett húzni a nemzetközi kupameccseket követően. Fogadási szempontból pedig továbbra is érdemes lehet figyelni a "limpelő" csapatokat.) 

(Tomihmv)