Hatharom / Blog / Bejegyzések
Mourinhónak nagyon bejön, hogy mindenhonnan kirúgják
A portugál trénert zsinórban harmadik munkahelyéről rúgták ki szerződése lejárta előtt, de a lelépési pénzei nagyságát látva, aligha sírdogál otthon a sarokban.

Múlt hét csütörtökön adta ki pénzügyi jelentését a Manchester United, a dokumentumból pedig kiderült, hogy a decemberben menesztett José Mourinho körülbelül 15 millió angol font lelépési pénzt vihetett haza az Old Traffordról. Az angol The Sun ezen felbuzdolva utánajárt, hogy a Special One tulajdonképpen mekkora összegeket is vágott eddig zsebre azok után, hogy a gyenge teljesítmények miatt idő előtt felállították őt a kispadokról.

Ez volt a negyedik alkalom, hogy szerződése lejárta előtt köszöntel tőle, a The Sun információi szerint pedig összesen 62,5 millió fontot kapott eddig végkielégítésként.

Forrás: thesun.co.uk

Ez mostani árfolyamon számolva nagyjából 22-23 milliárd forintnak felel meg.

Mourinho első Chelsea-nél töltött időszaka alatt vált világsztár edzővé, ám három sikeres évad után végül 2007-ben távoznia kellett a Stamford Bridge-ről, ám Roman Abramovics akkor 18 millió fontot utalt át a portugálnak bánatpénz gyanánt.

A következő szakítás a Real Madridnál esett meg, a spanyol fővárosból három év után távozott, Florentino Pérez pedig 17 millió angol fontot volt kénytelen fizetni a portugálnak.

2013-ban ismét a Chelsea-nél kapott munkát, azonban ezúttal már csak két és fél évet húzott le a Kékeknél, 2016 decemberében ismét menesztették, Abramovics pedig 12,5 millió fontot fizetett Mourinhónak pluszba. Ha csak Chelsea-t nézzük, az orosz milliárdos 30 millió angol fontot fizetett Mourinhónak azért, hogy ne ő legyen a csapat edzője.

Azért ez így elég jó biznisznek tűnik :)

(ivan)