Hatharom / Blog / Bejegyzések
Valami megint nem stimmel Icardival
Az Inter szerdán jelentette be, hogy Mauro Icardi helyett Samir Handanovic lett a csapatkapitány. Az argentin gólvágó nincs ott a Rapid Wien elleni EL-meccs keretében sem.

Derült égből villámcsapásként vagy -  ha úgy tetszik - különösebb előzmény nélkül jött ki a közlemény, amelyben az Inter legértékesebb és legjobb játékosát egy megalázó döntéssel lefokozta. Icardi évek óta vezérnek számít Milánó fekete-kék felében és miután nemrégiben még azt mondta, hogy az Interben képzeli el a jövőjét is, sokan már a következő klubikonnak gondolták a fiatal támadót.

Csakhogy a jelek szerint a háttérben történt valami. Spekulációk szerint Icardi összeveszhetett a vezetőséggel a fizetésen. Az nyílt titok, hogy Icardi körül olyan topklubok legyeskednek, mint a Real Madrid, a Chelsea vagy a PSG, de mivel a téli átigazolási időszakban Icardi megerősítette maradási szándékát a klubnál, mégiscsak váratlan a dolog.

Olasz sajtóhírek szerinte a fő kolompos Icardi felesége, Wanda Nara, aki egyben a játékos ügynöke is. Az erős "aranyásó" jellemeket magán hordozó hölgy az új szerződésen nem tudott megállapodni a klub vezetőkkel, mivel sokkal magasabb fizetési igényt adott le, mint amit a górék fizettek volna.

Icardi és Wanda Nara

A tárgyalások aligha békés hangvételben fejeződhettek be, hiszen Icardi a csapatkapitány karszalag mellett a helyét is elvesztette a csapatban - legalábbis most csütörtökön, amikor is az Inter a Rapid Wien vendége lesz az Európa Ligában. Bár a játékosnak 2021-ig van érvényes szerződése az Interrel, a 90 milió euróra taksált támadó így könnyen lehet, hogy a nyáron elhagyja a klubot.

Hogy mire megy Icardi nélkül a Nerazzurri az jó kérdés, az argentin 20 olasz bajnokin 9 gólt szerzett a mostani szezonban, az Európa Ligában 6 meccsen 4 gól fűződik a nevéhez.

Bár a pályán mutatott teljesítményét nem érheti kritika, Icardi magánemberként már sokkal véleményesebb figura. Mostani feleségét egykori csapattársától nyúlta le, később sikerült kiutáltatnia magát az argentin válogatottból, de pár hónapja összeveszett már az Inter szurkolóival is. Lassan ráaggatható a botrányhős jelző...

(ivan)