Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ha egy "realgyűlölő" is azt mondja, hogy les volt, akkor fogadjuk el...
Nagy vitát váltott ki az Ajax érvénytelenített gólja, de a tények azért makacs dolgok.

Noha azt kora lenne kijelenteni, hogy a Real Madrid szerda esti 2-1-es győzelme fix továbbjutást ér számukra a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Blancók fórja tetemes, hiszen a visszavágón az Ajaxnak legalább két gólt kell szereznie a Bernabeúban. A mérkőzés azonban szinte biztosan sokáig beszédtémát szolgáltat majd, hiszen a VAR debütálásának másnapján rögtön a Real Madrid kapott egy igen kedvező ítéletet, amelytől persze a semleges szurkolók zsebeiben hamar kinyitotta a bicskát.

Leszögezném, nálam jobban kevesen fújnak a Realra az állandó nevetséges bírói ítéletek miatt, Atlético-szurkolóként amúgy is vicces volt éveken át azt nézni, hogy hol a Barcelonának, hol a Realnak csalnak jobban a La Ligában és a Bajnokok Ligájában is. De megvakulni, és nem észrevenni emiatt a nyilvánvalót, butaság.

A mérkőzés 36. percében Tagliafico csapott le egy kipattanó labdára és fejelte azt Courtois kapujába, majd következett a hidegzuhany, a VAR érvénytelenítette a gólt. És ami a legfájóbb a sztoriban, hogy joggal.

Lehet ugyanis arról beszélni, hogy Courtois semmiképpen sem érte volna el a labdát, ahogyan arról is, hogy a Madrid nem érdemelt győzelmet és szerencséjük volt több ízben, de ami les, az les. Az Ajax játékosa ott áll Courtois előtt, ütköznek is, ezzel pedig bőségesen beleavatkozik a játékba és szó sincsen tétlen lesről. Ezt Szabó Zsolt korábbi FIFA-játékvezető is megerősítette a szünetben.

Lehet, sőt KELL is habzó szájjal utálni csapatokat, ahogyan mindenki teszi, hiszen ez adja a futball savát-borsát, de a tényektől elrugaszkodni és ilyen helyzetben is "uefamaffiázni" nagy butaság. Ami les, az les, legközelebb tessék berúgni a helyzeteket, tessék nem védelmi hibákat elkövetni és akkor nem az lesz a téma, hogy Courtois-t mennyire is zavarta Tadic.

De azért nem bántam volna, ha egy napot még csúszik a VAR bevezetése... :)

(Varin)