Hatharom / Blog / Bejegyzések
Messi kétszer annyit vág zsebre, mint Ronaldo
Az egyik legnagyobb francia sportlap, a L'Équipe a napokban szellőztette meg azt, ami sokunkat foglalkoztat, mégpedig a tíz legjobban kereső futballsztár számszerűsített gázsiját.

A végeredmény önmagában nem annyira meglepő, bár lehet, hogy az arányokat sokan rosszul tippelték volna meg. A listavezető természetesen Lionel Messi - az argentin csillag havonta 8.3 millió eurót (2.65 milliárd forint) vág zsebre. A második helyre a 2018 nyarán Torinóba igazolt Crisitiano Ronaldo futott be, aki azonban majdnem fele annyival gyarapodik (csak) havonta, mint ősi riválisa. CR7 bankszámlája 4.7 millió euróval gyarapodik évi tizenkét alkalommal, ami még mindig szép ahhoz képest, hogy már betöltötte a 34. életévét is.

A dobogó harmadik fokán érkezik az első kisebb meglepetés, hiszen azt a világbajnok Atlético Madrid sztár, Griezmann birtokolja. A francia támadó 3.3 millió eurós gázsit csikart ki a vezetőségtől, miután a Barcelona ostromát sikeresen hárította el.
Talán sokan előbbre várták ebben a viszonylatban, de a brazil fenegyereknek, Neymarnak csak a negyedik pozícióra futotta. A PSG cselgépe nem áll messze a dobogótól, hiszen jelenleg havi 3.06 millióval nő vagyona, de ez a szám könnyen lehet, hogy nyáron újra megugrik.


Íme a top 10:

1. Lionel Messi (Barcelona) - 8.3 millió euró/hó
2. Cristiano Ronaldo (Juventus) - 4.7 millió euró/hó
3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid) - 3.3 millió euró/hó
4. Neymar (PSG) - 3.06 millió euró/hó
5. Luis Suárez (Barcelona) - 2.7 millió euró/hó
6. Gareth Bale (Real Madrid) - 2.5 millió euró/hó
7. Coutinho (Barcelona) - 2.3 millió euró/hó
8. Alexis Sánchez (Manchester United) - 2.28 millió euró/hó
9. Mbappé (PSG) - 1.73 millió euró/hó
10. Mesut Özil (Arsenal) - 1.6 millió euró/hó

Mit gondoltok a listáról?