hatharom.com / Blog / Bejegyzések
Hatalmas bajban a brit bukmékerek
Több lóverseny is elmarad fertőzésgyanú miatt.

A skót Herald információi szerint egész Nagy-Britanniában jövő hétig semmilyen lóversenyt nem rendezhetnek meg több megbetegedés miatt. A hír szerdán látott napvilágot, a következmények azonban igencsak súlyosak lehetnek a bukmékerekre nézve.

Az elmúlt napokban három lónál találtak fertőzést, amely utalhat akár járványra is az állatok között. Habár a lovak a héten nem versenyeztek és egyelőre további pozitív mintákat nem találtak az orvosok, az elővigyázatosság a szakemberek szerint mindenképpen szükséges.

Amellett, hogy az iparág szereplői természetesen elsődlegesen az állatok egészségéért aggódnak, többen kiemelték, hogy a fogadási iparágat is mennyire hátrányosan érintheti az ügy.

"Elsődlegesen természetesen az állatok egészségéért kell minél hamarabb cselekedni, nagyon remélem, hogy sikerül megállítani a fertőzést, ha erről van szó.

Hosszabb távon azonban az iparágnak is nagyon nagy problémát jelenthet az ügy, hiszen már most több fogadóiroda azon gondolkozik, hogy bezárnak a kiesés idejére" - nyilatkozta Julie Williams, az egyik legnagyobb skót bukméker egyik vezére.

Az elmúlt években Nagy-Britanniában hihetetlen mértékű növekedésnek indult az online lóverseny-fogadás, egy-egy nagyobb eseményen akár egymillió fontos bevétellel is számolhatnak az irodák.