Hatharom / Blog / Bejegyzések
Snooker-vb: Tippek a nyolcaddöntőkre - II. rész
Pénteken további két nyolcaddöntős mérkőzés veszi kezdetét a Sheffieldben zajló snooker-világbajnokságon. Nyolcaddöntők...

Pénteken további két nyolcaddöntős mérkőzés veszi kezdetét a Sheffieldben zajló snooker-világbajnokságon.

Nyolcaddöntők – a bet365 szorzói
Játékos Odds Játékos Odds
Barry Hawkins 1.53 Ricky Walden 2.50
Alan McManus 1.66 Ken Doherty 2.20
A továbbjutáshoz 13 frémet kell nyerni


Hawkins és Walden 16. alkalommal feszül egymásnak, a legemlékezetesebb meccsük a tavalyi vb-elődöntőben volt, amikor is egyiküket sem várták ilyen magasságokba, messze karrierjük legjobb teljesítménye volt. Azt a derbit egyébként Hawkins 17-14-re behúzta, összességében viszont 8-7 az egymás elleni eredményük Walden javára. Az idei szezonban Barry muzsikált jobban, de a világbajnokság egy más kávéház. A mérkőzés esélyeiről a hatharom.com PROTIPP-rendszerében található részletes leírás és tipp.

McManus és Doherty összecsapása az ínyenceknek való, ugyanis mindkét játékos bőven túl van már a karrierje csúcsán. A főtáblán mindketten kiemelt játékost búcsúztattak, előbbi jó barátját John Higginst, míg utóbbi Stuart Bingham-et. Óriási bravúr mindkét részről, még ha az ellenfeleik nem is voltak a topon. Valamelyikük ráadásul ott lesz a negyeddöntőben. Már az 1994-es vb-n is összecsaptak, akkor Doherty 13-11-re nyert, a visszavágóra pedig 2005-ben került sor. Könnyen lehet, hogy utoljára látjuk őket a világbajnokságon ilyen magasságokban, így bűn lenne kihagyni ezt a meccset, pláne, hogy két ikonról beszélünk. Számomra a skót meggyőzőbb volt az első körben, így inkább az ő győzelmét várom, de óriási összegben nem mernék tenni rá. Sokkal inkább tetszik az a tipp, hogy 1,5 alatt lesz a 100-as brékek száma a mérkőzésen, erre a bet365-nél 1.61-es szorzón fogadhatunk. McManus abszolút nem az a játékos, aki sorra lökné a 100-as brékeket, Doherty fénykorában szépen termelte, de az utóbbi időben már rá sem jellemző.