hatharom.com / Blog / Bejegyzések
Részeg Kimi
FRISS
Hát tessék: a Mercedes sorozatban hetedik konstruktőri vb-címét gyűjtötte be, és simán oda lehet adni Hamiltonnak az egyénit is. Meg a jövő évit is, mert ne legyenek illúzióink: azt is ugyanilyen simán fogják behúzni. Mi az oka a nyomasztó fölénynek? A megszokott elmélkedés, némi nosztalgiával és egészségtelenül sok számadattal. A számok után következzen a magyarázat.
2020. november 21., Szombat 21:56
Hát tessék: a Mercedes sorozatban hetedik konstruktőri vb-címét gyűjtötte be, és simán oda lehet adni Hamiltonnak az egyénit is. Meg a jövő évit is, mert ne legyenek illúzióink: azt is ugyanilyen simán fogják behúzni. Mi az oka a nyomasztó fölénynek? A megszokott elmélkedés, némi nosztalgiával és egészségtelenül sok számadattal.
2020. november 1., Vasárnap 15:56
Az utóbbi időben rengeteg versenyen jelent meg a Safety Car, vagy akár a piros zászló olyan helyzetben, amikor első (és sokadik) ránézésre nem tűnt indokoltnak, a futam végeredményét azonban nagy mértékben befolyásolta. Ide kapcsolódik továbbá az a tragikomédia, amit Szocsiban a sikán bukóterében elhelyezett útjelző táblával hoztak össze. Érthető, hogy az elsődleges szempont a biztonság, de nem estek át a ló túloldalára? Egyáltalán, lehet-e valami túl biztonságos? Biztos, hogy jó helyen vannak a hangsúlyo
2020. október 20., Kedd 22:40
Néhány napja bombaként robbant a hír, hogy a Honda 2021 végén kiszáll a Forma-1-ből, magára hagyva a Red Bull két csapatát. Noha a közvélemény azonnal a bikások sorsa miatt kezdett aggódni, a döntés valójában az egész Forma-1-re nézve figyelmeztetés: a sportág sokkal nagyobb bajban van, mint hittük.
2020. október 5., Hétfő 21:59
Az elmúlt időszakban több, bizonyos megoldások szabályosságával kapcsolatos vita alakult ki. Néhányat már kifejtettem az előző cikkben, de vannak még érdekességek ezzel kapcsolatban. Figyelem! Szigorúan szubjektív, a rendelkezésemre álló információk alapján történő véleménynyilvánítás következik.
2020. szeptember 2., Szerda 22:26
KORÁBBI BEJEGYZÉSEK