Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ikszelj Lajos, ez a való világ!
Soha nem gondoltam volna, de megtörtént. Blogot írok. Mert van miről, annyi téma hever az asztalon, hogy nem tudom nem kibeszélni. Talán nincs jobb hely...

Soha nem gondoltam volna, de megtörtént. Blogot írok. Mert van miről, annyi téma hever az asztalon, hogy nem tudom nem kibeszélni. Talán nincs jobb hely ennél: világháló, blog, beszólsz, dicsérsz, pofázol, pötyögtetsz, valami csak kisül belőle. Azt írsz, amit akarsz, és azt se tudják ki vagy.

Ja, hogy úgyis kiderül, leszarom.

Lássuk, Sports meg fogadás! Király, az élet minden pillanatában ezt nyomjuk. Sima hazai, nyóc-kettő (az arc csak néz: mi a faszt csinálok itt, égetem magam, közben meg akkora király vagyok, hogy a futó csak átlóban közlekedhet előttem), bunda (anyád), lovi, ánderover, deposit meg bukószéria.

Mind megvolt, meg lesz is. Folyamatosan, mert erről szól a való világ: gambling. Mér' nincs erre normális magyar szó? Mert az überfasza, mindenvivő nyelvünk ezt nem tudja, miközben minden egyes nap döntések (száz)ezreit hozzuk meg, amiket a szerencse olyan mértékben befolyásol, hogy nem is vagyunk hajlandóak tudomásul venni őket. Bevallottad már magadnak, hogy ha reggel bal lábbal kelsz fel - jobb lábad meg gipszben -, az tuti valami balfaszság eredménye? Ja, hogy kit érdekel? De azt biztos átélted, hogy egy másodperccel előtted megy el a villamos, mert mikor elindultál otthonról, kiesett a kulcs a kezedből. Közben meg a lépcsőházban találkozol egy olyan csajjal, hogy köpni-nyelni nem tudsz, mikor rádköszön, persze te tudod hogy bejössz neki, csak EZNEMAZANAP!

Hogy jön ez ide? Úgy, hogy ez zajlik, minden szekundumban, a sportban is. Amikor kivonul a világsztár meccselni, minden adott, 100-ból 96-szor ő nyer simán, de ma valahogy mégsem. És ezt tudja pontosan, ma azonban az istennek sem tud az elvárt szinten teljesíteni. Ha ezt felismered, nyerő vagy, ha nem, jó eséllyel elbuksz. De nem mindig, mert ha egy-két, első ránézésre kukába való infóra szert teszel, és még bölcs is vagy, nem fogadsz. A meccs előtti éjjel twitterezgetett - lehet valami nyomja a lelkét, hogy nem a meccsére koncentrál? Felejtő.

Na de miről is szól ez a blog?

Mindenről, ami sport. Meg ami nem. Felszaladsz lendületből a harmadikra, vagy Balotelli idegből felvarrja a ficakba - ez sport. A. "megfejeltek minket" Zoltánt bilincsben viszik el a meccs után - ez nem.