Hatharom / Blog / Bejegyzések
A nagyágyúkat elkerültük, de mire lesz ez elég?
Végre, megvan! 30 év után ott vagyunk egy világversenyen. Sőt, most már azt is tudjuk, hogy melyik csapatokkal kell szembenéznie válogatottunknak....

  

        Végre, megvan! 30 év után ott vagyunk egy világversenyen. Sőt, most már azt is tudjuk, hogy melyik csapatokkal kell szembenéznie válogatottunknak. Fél évvel az első meccsünk előtt - lehet, botor módon - megpróbálom felmérni az esélyeinket a továbbjutást illetően. Noha első  ránézésre ez Tom Cruise számára szabott feladat, azaz Mission Impossible, hisz az ellenfeleink a selejtezősorozat vége előtt pár fordulóval már biztosították helyüket az EB-n.

 

       Az első ellenfelünk Ausztria válogatottja lesz, akik a selejtezősorozatban egy döntetlen mellett az összes többi találkozón megszerezték a 3 pontot. Ez önmagában is kalapemelésre méltó teljesítmény, az ellenfelek ismeretében pedig még inkább az. A csoport 2. helyén végző orosz válogatottat 8 ponttal előzték meg a sógorok, kiosztottak a svédeknek egy méretes zakót Stockholmban (4:1), majd a már tét nélküli idegenben lejátszott meccset se alibizték végig Montenegró ellen (3.2).

        A következő találkozón Izland legjobbjaival nézünk majd farkasszemet, ami szintén nem lesz egyszerű feladat. Az északiak miatt lesznek Robbenék TV nézők jövő nyáron. Az ő teljesítményükre sem lehet legyinteni, akkor engedtek ki, amikor már bebiztosították a helyüket Franciaországban. A hollandokat oda-vissza verték, hazai pályán pedig térdre kényszerítették a cseheket (2:1) és megalázónak tűnő verést mértek a törökökre(3:0).

        A kvartett legismertebb csapata az a portugál válogatott, akikre lehet azt mondani, hogy a saját rendezésű EB-t sem tudták megnyerni, de mindenképpen jobb csapat a mienknél. Ami viszont a legnagyobb erősségük, az lehet a legnagyobb gyengeségük is! Nagy kérdés, hogy a világklasszisuk mennyire lesz kizsigerelve erre a mérkőzésre, de azt sem zárhatjuk ki, hogy az utolsó csoportmeccsre már egy tartalékos válogatottat tudnak majd pályára küldeni.

        A fentiekből kiderül, hogy abszolút nem reális elvárás a válogatottól, hogy tovább lépjen ebből a csoportból, ami azért bosszantó, mert nem klasszikusan nagy csapatokkal kerültünk szembe. Mégis amiből a magyar válogatott előnyt kovácsolhat az az, hogy mindegyik riválisunk ellenünk akarja majd megszerezni a továbbjutáshoz szükséges 3 pontot és az előzményeket tekintve, ez jogos elvárás a csapatoktól. Így nem a mi játékosaink vállát nyomja majd a teher. Ennek a minimális esélynek a kihasználásához az kell, hogy a válogatott egy nyugodt felkészüléssel a háta mögött érkezzen Franciaországba és maximális koncentrációval tudja játszani a Storck által kidolgozott taktikát. Több kell majd a legkisebb sikerhez is, mint ami a norvégok ellen elég volt.

       Mindettől függetlenül: HAJRÁ MAGYAROK!