Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hajnali meccsdömping
Hosszú nap, esetlegesen még hosszabb éjszakával, azonban a mai NBA játéknap sem szenved izgalmas és érdekes meccseket tekintve hiányt....

Hosszú nap, esetlegesen még hosszabb éjszakával, azonban a mai NBA játéknap sem szenved izgalmas és érdekes meccseket tekintve hiányt. Lássuk hát mire lesz érdemes figyelni az előttünk álló játéknapon!

 

Charlotte Hornets - Detroit Pistons

 

Ellenkező előjelű csapatok összecsapása ez, hiszen míg a Hornets mintha kicsit magára talált volna addig a Detroit egyre mélyebbre kerül a gödörben. A hazai csapat az utolsó két meccsét megnyerte, hab a tortán hogy mindenki egészséges a részükről, plusz otthon már egyszer sikerült megverniük a mostani vendégüket. A Detroit éppen a hullámvasút alján van, zsinórban öt vereség, gyenge védekezés, apró szépségtapasz hogy Blake Griffin ma már pályára tud lépni, bár továbbra sem 100%-os.

Végeredményben Griffinnel uralhatja a festéket a Pistons de érzésem szerint ez kevés lesz a sikerhez.

 

Cleveland Cavaliers - New York Knicks

 

A Keleti hátsó régió összecsapása ez, ahol mindkét csapat meccsére a brusztolás és a küzdelmes játék stílus a jellemző mintsem a finesz és a látvány. A legnagyobb előny a mai meccsen a Knicks számára az Tristan Thompson sérülése, így a palánk alatt sokkal több keresnivalója van Kanternek és társaiknak.

Nem merem megkockáztatni a kevés pontot, elvégre az ilyen csapatoknál általában ilyenkor szakad ki a zsák, azonban szerintem Knicks siker várható, és kifejezetten a line-ok átlépése centerposzton a vendégek játékosainál.

 

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers

 

Lefelé induló amúgy idén kifejezetten jól teljesítő csapatok, egy biztos, valaki ma megállítja a lefelé süllyedést. Hogy ez a back-to-back-et játszó, fáradt és egyre szürkébb Portland lesz-e vagy a kicsit megtörő, otthon továbbra is mindenkire veszélyes, kisebb sérülésekkel tűzdelt ugyanakkor még így is elég jó védekezésű Memphis lesz-e azt mindenkinek a fantáziájára bízom, ahogy azt is hogy hány pontot vár a találkozótól.

Én Memphis győzelmet és kevés pontot.

 

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder

 

Olyan félig igen - félig nem rangadó ez, elvégre ha mindkét csapat sérülésmentes lenne és nagyjából azonos formát mutatna akkor abszolút az lenne, így azonban hogy a hazai csapat kifejezetten hektikus, és egy jó meccsre jut egy rossz is így nehéz. További nehezítés még Davis kisebb Mirotic nagyobb sérüléssel bajlódik és Payton továbbra sincs. A másik oldalon a két főszereplő George és Westbrook is játékra készen áll, a védekezésük pedig továbbra is ligaelit szint. Extra meccs kéne a Pelicans majd minden játékosától, lehet a hazai pálya adja majd meg nekik a kellő kakaót?

Szerintem nem, OKC sikert érzek a levegőben.