Hatharom / Blog / Bejegyzések
Kiheverve a UFC-t, irány vissza az NBA
A pazar UFC gála utáni napon egy kis töltődés és teljes kikapcsolódás után ideje visszacsobbani az NBA sodrába, amire ideális...

A pazar UFC gála utáni napon egy kis töltődés és teljes kikapcsolódás után ideje visszacsobbani az NBA sodrába, amire ideális alkalom lesz a következő játéknap hiszen rengeteg jobbnál - jobb mérkőzésnek nézünk elébe.

Természetesen ma is a fogadási szempontok alapján általam legizgalmasabbnak tartott meccsekről írok bővebben.

 

Boston Celtics - New Orleans Pelicans

 

Első ránézésre ez egy igazi rangadó lehetne viszont az hogy előző este a Detroit elleni meccsen Anthony Davis kisebb sérülést szedett össze sokat ront majd a meccs nívóján. A Boston mostanra nagyon belelendült, ligaelit védekezés állt össze náluk ami egyre gyakrabban párosul látványos és hatékony támadójátékkal. A hazai pálya és az hogy a Pelicans valószínűleg kénytelen lesz mellőzni a legnagyobb fegyverét támadásban arra enged következtetni hogy a Boston behúzza ezt a meccset, méghozzá kevés pontot engedve a Pelikánoknak.

 

Chicago Bulls - Sacramento Kings

 

Kifejezetten botrányos a hangulat a Chichago-ban, legutóbb már a játékosok hirdettek sztrájkot, a vezetőedző Jim Boylen egyértelműen nem ura a helyzetnek, utolsó meccsén pedig a Bulls története legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el. A Sacramento idén pozitív összképet mutat (pláne a Bullshoz képest) azonban idegenbeli túrán vannak és látszik rajtuk hogy közel sem olyan frissek mint amikor nekivágtak a túrának.

Mindezek tükrében nem várok túl színvonalas összecsapást, szerintem a bukik magasra lőtték az összpontszámok esetében a lécet, szerintem ma este ez alatt maradnak a csapatok.

 

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies

 

Erős nyugati csapatok összecsapása ez, bár tény hogy mindkét csapat kisebb hullámvölgyben tartózkodik jelenleg, szerintem azonban a Denver van jelenleg mélyebben. Sok a sérültjük, kezdőjátékosok is, és nálam alapvetően az a csapat ahol Swaggy P-t is leigazolják annyi a sérült alapból nem egy pozitív dolog. Ehhez csapjuk hozzá hogy a Memphis idegenben sem teljesen elveszett (7-6), kulcsfontosságú sérültjük sincs, Gasol pedig tökéletes matchup Jokics-al szemben.

Végeredményben az kőkeményen védekező Memphis leradírozza majd az amúgyis ezer sebből vérző hazai csapat támadójátékát, és egy brusztolós, kevés pontos meccsen győzelemmel távozik majd.

 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers

 

Hazai pálya ide vagy oda, Booker még mindig sérült, DeAndre Ayton is hiányozni fog a csapattól és még mindig látjuk magunk előtt a 9 pontos első negyedet. Utóbbi meccsein a Clippers is csalódást keltően játszott, éppen itt az ideje hogy visszatérjen a helyes útra amihez keresve sem találhattak volna jobb ellenfelet. A védelmük ingadozó, de inkább a támadójátékuk az ami befuccsolt , éppen ezért szerintem a Suns nem fogja megugrani a bukik által meghatározott szerzett pontok összegét. A Phoenix az utolsó 5 hazai meccsén sem ugrotta meg a mai line-t (105.5 pont évnapjai iroda)