Hatharom / Blog / Bejegyzések
Péntek esti NBA láz
Folytatódik a hajtás az éjszaka folyamán, 10 mérkőzéssel jön az újabb játéknap, izgalmakból és pikáns...

Folytatódik a hajtás az éjszaka folyamán, 10 mérkőzéssel jön az újabb játéknap, izgalmakból és pikáns ütközetekből ezúttal sem lesz hiány. Lássuk hát, mely mérkőzések azok amelyek véleményem szerint külön is szót érdemelnek:

 

Charlotte Hornets - Denver Nuggets

 

Kezdésnek kezdjünk is rögtön a meccsnap kezdő mérkőzésével. Abban az esetben ha Kemba Walker nem bajlódna kisebb sérüléssel és Marvin Williams tudná vállalni a játékot nem lenne előre lefutott a mérkőzés, a fentebb említett problémák okán azonban nehéz elképzelni hogy a Hornets kiélezett harcra kényszerítse az amúgy is parádés formában játszó vendég csapatot. Minimális zavaró tényező lehet az hogy a Denver idegenbeli túrán van, és az utolsó meccsén hosszabbítást játszott, ennek ellenére én bennük látom a meccs győztesét.

 

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers

 

Ha két körrel ezelőtt rendezik ezt a találkozót komoly fejtörést tudott volna kiváltani belőlem, azonban a Pistons az utóbbi két meccsén elég látványos és némiképp meglepő összeomlást produkált támadó oldalon ami miatt nálam egyértelműen a Philly irányába billen a mérleg. Ebben a szezonban a Philly nem igazán tudja befűzni a hozzájuk fűzött reményeket ami a rangadókat illeti, azonban egy ilyen meccs ami papíron annak számít nem szabad hogy túl nagy nehézséget okozzon a sokkal több játékelemben jeleskedő vendégeknek. A palánk alatti Embiid vs Drummond párharc meghatározó lehet, ugyanúgy ahogy Griffin játéka is aki egyedül nyújtott elfogadhatót az elmúlt két meccsen. Ma azonban a 76ers-nek áll a zászló előzetesen.

 

Phoenix Suns - Miami Heat

 

Phoenixben a helyzet változatlan, a csapat továbbra is reménytelen, és meccsről meccsre múlja alul magát, lassacskán már inkább G liga szintet hoz mint NBA-t. A mai ellenfél a Heat sem éppen legszebb napjait éli, de náluk pozitív hír hogy a csapat karmestere, az ex-Suns játékos Goran Dragic képes vállalni a játékot.

Alapjáraton nem mondanék Suns sikert, azonban idén olyan kétarcú a Heat (ráadásul ott van most egy kis belső feszültség is Whiteside miatt) hogy ma este is inkább DeAndre Ayton-ra szállnék rá, véleményem szerint ma is a megadott line (15.5 pont) alatt fog maradni.

 

Milwaukee Bucks - Golden State Warriors

 

Rangadó ez a javából hiszen a hazai pályán félelmetes (12-2) Bucks fogadja az egyre inkább magára találó Warriorst. A hazai oldalon Middleton játéka nem vehető biztosra, míg a vendégeknél Green-t továbbra is homály lengi körül a játékot illetően. Mindkét csapat szeret rohanni és sok pontos meccseket játszanak, ezért szerintem a bukik túl is lötték a határt, hiszen 239.5 pontot húztak meg, ami szerintem jelen esetben elég sok. A Bucks legnagyobb erőssége Giannis Antetokounmpo ma Kevin Durantel találja szembe magát, akiről mindenkinek az első gondolata a parádés előre játék pedig Durant hátul is ligaelit teljesítményre képes. Ha ő hatékonyan tudja majd limitálni a Görög Szörnyet akkor kivehetik az élét a hazaiak támadó játékának.

Véleményen szerint nem lesz 240 pont ezen a találkozón.